Javier Tebas ha valirat la compareixença de Joan Laporta (EFE)
BARÇA

Tebas: "Laporta no ha aclarit res. No ha convençut a cap club"

El president de LaLiga considera que la intervenció de Laporta a l'Assemblea no ha aportat novetats

Redacció Esport3Actualitzat

Javier Tebas havia convidat Joan Laporta a assistir personalment a l'Assemblea de la Lliga Professional d'aquest dimecres i el president del Barça hi ha estat. El mateix Tebas ha explicat com ha anat la trobada:

"Laporta ha intervingut durant 20 minuts per donar les seves explicacions, que són una mica el resum del que vam poder escoltar a la roda de premsa. S'ha produit la intrervenció d'uns quants clubs i la meva també, dins un marc educat i de respecte, perquè no era un interrogatori al Barcelona. Laporta ha defensat que els pagaments a Negreira no pretenien influir en els arbitratges. I la majoria de clubs que han intervingut han coincidit que s'ha d'investigar (...) No ha aclarit res. Les seves explicacions no han convençut. A partir d'aquí el tema continuarà on correspongui".  

Tebas ha aclarit que el Reial Madrid, l'únic club que ha demanat personar-se com a acusació particular de manera individualitzada, no ha intervingut, i ha insistit en el fet que la trobada s'ha produït de manera cordial: 

"Potser hem baixat un nivell -en el to d'agressivitat-, però sí que (Laporta) ha insistit en el tema dels "documents falsos". Els documents que vam aportar no eren falsos. Els vam aportar per si podien aportar a la causa tot i que després es va veure que eren anteriors. En qualsevol cas, no eren documents falsos".

Tebas ha reiterat la seva opinió sobre el cas: 

"Jo no crec que el Barcelona comprés àrbitres. Però el que crec és que amb aquests pagaments pretenia influir en alguna cosa. La conducta és greu i s'ha d'aclarir".  

En canvi, ha defugit entrar en el debat sobre quin d'entre Reial Madrid i Barça va ser el club que va tenir més afinitat amb el règim franquista

"Nosaltres pensem en el futur i no en el passat i això em sembla una discussió de quan érem joves i estàvem al bar fins a les 5 de la matinada"

Tampoc s'ha volgut pronunciar massa sobre el vídeo incendiari que va publicar el Reial Madrid 

"Jo no l'hauria publicat però és la meva opinió personal, tampoc hauria dit el que va dir Laporta".

Tebas nega que les relacions amb el Barça estiguin deteriorades

Amb el FC Barcelona sempre hi ha hagut comunicació, igual que amb tots els clubs. No te perquè ser sempre al màxim nivell"

El president de la patronal del futbol ha negat que l'organisme que presideix vulgui assumir els arbitratges, que ara depenen de la Federació Espanyola. però insisteix que cal millorar el sistema actual.  

La reunió havia començat amb una cordial encaixada de mans entre els dos principals protagonistes, que han compartit confidències en un breu espai de temps. Abans, al màxim mandatari culer se l'ha pogut veure departint amb altres presidents i el director general del Madrid, José Ángel Sánchez.

 

Joan Laporta arribant a l'Assemblea de la Lliga Professional que se celebra aquest dimecres a Madrid
Joan Laporta arribant a l'Assemblea de la Lliga Professional que se celebra aquest dimecres a Madrid (EFE)
ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut