Els jugadors de la UE Santa Coloma celebren la classificació (@uestacoloma)
Lliga de Campions

El camí que li queda a la UE Santa Coloma per seguir fent història a la Champions

La UE Santa Coloma segueix endavant a la Champions League després de remuntar el Ballkani kosovar a domicili i obtenir una classificació històrica per a la segona fase

Redacció Esport3Actualitzat

Abans fins i tot que les grans lligues, la Champions League 2024/25 ja ha arrencat a caminar amb les eliminatòries de classificació prèvies. La UEFA ha sortejat la tercera ronda de classificació de la Champions, definint el camí de l'equip andorrà UE Santa Coloma, que la setmana passada va fer història.

En la fase inicial, la UE Santa Coloma va tocar el cel, ja que, per primera vegada, va passar de fase a Europa després de vèncer en penals el FC Ballkani de Kosovo. L'equip andorrà havia perdut els 17 partits de competicions continentals que havia jugat, però gràcies a un agònic gol sobre la botzina final va poder forçar la pròrroga i superar el Ballkani kosovar als penals, cosa que va desfermar la bogeria al principat.

Ara, la UE Santa Coloma es veurà les cares amb el Midtjylland de Dinamarca, amb partit d'anada a Andorra el 23 de juliol a les 20.00 h. La tornada serà el 31 de juliol a les 19.15 al MCH Arena de Dinamarca. Tot i tractar-se d'una autèntica proesa, si guanyessin contra els danesos, els andorrans s'enfrontarien al guanyador del Ferencváros-The New Saints. En cas de perdre, la UE Santa Coloma passaria a la tercera ronda de la Conference League. 

Si tornen a fer història, els del principat jugaran la tercera ronda passant per la ruta de campions contra equips de més coeficient com el Lilla, Twente, Rangers, Salzburg, Slavia de Praga o Union Saint-Gilloise.

 

Encara que guanyin totes les eliminatòries prèvies, la UE Santa Coloma no estaria directament classificada per a la fase de grups. Haurien de disputar el play-off de classificació definitiu contra equips directament classificats o altres guanyadors de la tercera ronda, amb el rival determinat mitjançant sorteig.

 

 

Anar al contingut