Els jugadors brasilers, celebrant el pas a les semifinals (Reuters)

El Brasil supera el Paraguai als penals i es classifica per a les semifinals de la Copa Amèrica

La "canarinha" no ha pogut passar de l'empat (0-0) en el temps reglamentari, tot i jugar l'última mitja hora amb un home més
La selecció brasilera és la primera classificada per a les semifinals de la Copa Amèrica, després de superar el Paraguai a la tanda de penals. El temps reglamentari ha acabat sense gols (0-0), tot i que el Brasil ha portat la iniciativa en tot moment i ha jugat l'última mitja hora amb superioritat numèrica per l'expulsió del paraguaià Fabián Balbuena, que al minut 58 ha travat Firmino quan encarava la porteria.

Un xut al pal de Willian al minut 90 hauria pogut resoldre el partit abans, però s'ha hagut de recórrer a la tanda de penals -en l'actual edició de la Copa Amèrica no hi ha pròrroga fins a les semifinals- per decidir el primer semifinalista de la competició. Després d'una errada per bàndol, a l'últim llançament, el paraguaià Derlis González ha xutat fora i Gabriel Jesús no ha fallat davant el "Gatito" Fernández, i ha trencat la mala ratxa de la "canarinha" davant la selecció blanc-i-vermella.

El Brasil s'enfrontarà per un lloc a la gran final amb el guanyador de l'Argentina-Veneçuela, en una semifinal que es jugarà dimarts a Belo Horizonte.