El Bayer Leverkusen celebra el gol de la victòria en la jornada 1 de la Bundesliga (Reuters)

El Bayer Leverkusen de Xabi Alonso segueix abonat als miracles

Comença la defensa de la Bundesliga amb una victòria al minut 99 contra el Borussia Mönchengladbach

El Bayer Leverkusen va ser la gran sensació del futbol internacional de la temporada passada. Sota la direcció tècnica de Xabi Alonso, l'equip de l'aspirina va guanyar la Lliga i la Copa alemanyes sense concedir ni una sola derrota. Només la derrota en la final de l'Europa League contra l'Atalanta (3-0) els va privar d'una temporada perfecta, en títols i en ratxa d'imbatibilitat.

Les remuntades i els gols en els últims minuts van ser una constant en la temporada 2023-2024 del Leverkusen, que va fer oblidar la malastrugança de dues dècades abans, l'any 2002, quan va perdre la Lliga, la Copa i la Champions League en pocs dies. Se'l va batejar com a "Neverkusen", per la seva tendència a la mala sort. El tomb radical en la bona estrella sembla que té continuïtat en el nou curs, novament amb Xabi Alonso a la banqueta. I és que, després de guanyar la Supercopa als penals contra l'Stuttgart (2-2), gràcies a un gol al minut 88 de Patrik Schick, aquest dissabte ha encetat la defensa de la Bundesliga amb victòria, amb una diana encara més tardana de Florian Wirtz.

El Leverkusen visitava el camp del Borussia Mönchengladbach i, en la segona part, s'ha deixat empatar el 0-2 de Granit Xhaka i Florian Wirtz. Aleix Garcia ha entrat al terreny de joc al minut 82. Els locals, fins i tot, han tingut ocasions per tombar el marcador, però un penal al minut 99 ha permès sumar els tres punts als de Xabi Alonso. Wirtz l'ha fallat, però en el refús ha donat una victòria que pot seguir donant-los ales. No perd en cap competició domèstica des del 27 de maig del 2023 (3-0, contra el Bochum).