El Barça guanya contra la Reial Societat, però no recupera el bon joc (0-1)

Un gol d'Aubameyang ha donat la victòria als de Xavi en un partit en què s'ha patit molt i amb 10 minuts d'afegit

Xavi TorresActualitzat

Pas endavant del Barcelona després de les dues derrotes davant l'Eintracht i el Cadis per mantenir la segona posició a la Lliga. La Reial Societat ha sortit molt pressionant i amb molta intensitat per mirar d'allargar la crisi de joc blaugrana, però l'equip de Xavi ha donat el primer cop als 11 minuts del partit.

Una centrada d'Alba ha acabat amb una rematada al pal de Dembélé i, quan semblava que la jugada havia acabat, Gavi recupera la pilota, habilita Ferran per fer una centrada perfecta al segon pal on Aubameyang, sol, ha rematat de cap a la xarxa. 0-1, onzè gol del davanter gabonès del Barça. A partir d'aquest instant i amb molts espais per córrer, el Barcelona ha jugat més còmode i ha disposat de tres clares ocasions per marcar, de Frenkie de Jong (29'), Ferran Torres (39') i, una altra vegada, Auba (40'). De l'equip local només ha quedat per a l'estadística una rematada perillosa d'Isak (43') que ha anat fora.

La segona part ha estat local, amb més possessió de pilota (55% donostiarra, per 45% blaugrana) i més ocasions. Sorloth no ha sabut batre Ter Stegen als 47 minuts ni tampoc als 58, en dues ocasions claríssimes. Januzaj ha tingut la tercera per a la Reial Societat després del descans però de nou el porter alemany del Barça ha tret una mà prodigiosa. El Barça ha tret aigua com ha pogut i fins als 74 minuts no s'ha acostat a la porteria de Remiro. Gavi, però, ha rematat molt desviada una excel·lent passada enrere de Ferran.

La victòria dona tres punts importants al Barcelona, però l'equip no ha recuperat les bones sensacions de joc. A més, en un partit que ha durat 102 minuts i ha estat molt accidentat, Araujo, Alves i Piqué han acabat lesionats -i substituïts per Eric, Dest i Lenglet, respectivament-, i Alba i Gavi, tocats.

Diumenge, el Barcelona recuperarà el partit ajornat contra el Rayo corresponent a la jornada 21. Una victòria el consolidaria en la segona posició de la Lliga.