Luis Suárez es lamenta durant el partit contra el Liverpool a Anfield (Reuters)

El Barça reviu a Anfield el malson de Roma i queda fora de la final de la Champions (4-0)

El Liverpool ha estat capaç de remuntar el 3 a 0 advers de l'anada al Camp Nou i s'ha classificat per a la gran final del Wanda en una de les pitjors nits de la història blaugrana

David CarballoActualitzat

El Barça no jugarà la final de la Champions al Wanda Metropolitano. En una nit per oblidar, els blaugrana han reviscut a Anfield el malson de Roma i han perdut per quatre a zero amb el Liverpool en la tornada de les semifinals, desaprofitant els tres gols d'avantatge que havia aconseguit al Camp Nou. Els anglesos, tot i no disposar ni de Salah ni de Firmino, han cregut en la remuntada i l'han aconseguit gràcies a una nit màgica.

Valverde ha repetit el mateix onze titular de l'anada a Anfield contra un Liverpool que ha sortit a buscar una èpica remuntada. Tot i les baixes importants de Salah i Firmino, els "reds" han arrencat amb força i han sotmès un Barça incapaç de tenir el control de la pilota. La sortida fulgurant dels de Klopp ha tingut el seu premi al minut 7, quan Origi ha inaugurat el marcador recollint un refús de Ter Stegen a un xut previ de Henderson.

Després d'uns moments d'angoixa i confusió, el Barça s'ha anat espolsant poc a poc el domini inicial del Liverpool i ha buscat estirar línies per intentar donar algun ensurt. El primer avís de perill ha arribat en un xut de Messi que ha desviat Alisson i poc després ha estat Coutinho el que ha tornat a posar a prova el porter brasiler. Aquestes dues ocasions seguides del Barça han aplacat els ànims d'un Liverpool que ha començat a patir quan els blaugrana han tingut més possessió de la pilota.

La pressió asfixiant dels anglesos s'ha anat diluint amb els pas dels minuts i el conjunt barcelonista ha pogut trobar més espais per fer mal. Les anades i vingudes s'han anat succeint a les dues àrees en un duel amb un ritme frenètic que no afavoria els interessos del Barça. Tot i això, el Liverpool només ha creat perill en un xut de Shaqiri que Ter Stegen ha desviat amb problemes i just abans del descans, Alisson ha tornat a ser decisiu desviant la rematada de Jordi Alba.

La segona meitat també ha començat sense treva. El Liverpool ha avisat amb una rematada de Van Dijk a la sortida d'un córner que ha salvat Ter Stegen i la resposta immediata del Barça ha estat un xut de Luis Suárez que ha refusat Alisson. I quan tot semblava controlat, en dues accions consecutives, Anfield ha cregut en el miracle quan Wijnaldum, que ha entrat per Robertson, ha fet dos gols en només tres minuts i ha igualat l'eliminatòria de forma increïble en el minut 58.

El fantasma de Roma de la temporada passada ha tornat a planar com una llosa quan encara quedava més de mitja hora pel final. Valverde ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Semedo per un desdibuixat Coutinho, que ha fet un molt partit en el seu retorn a Anfield. El Barça no ha reaccionat i en el minut 78 ha arribat el pitjor dels escenaris possibles quan en un córner Origi ha fet el quart davant la passivitat de la defensa blaugrana en una acció de murri d'Alexander-Arnold.

El Liverpool ha estat capaç de capgirar el resultat advers i ha deixat tocat un Barça obligat a marcar per evitar una eliminació històrica. Quedava temps per intentar l'heroica però no ha estat possible i la final de la Champions al Wanda Metropolitano s'ha esfumat en una nit per oblidar.