BARÇA

El Barça treballa contra rellotge amb les sortides

El club blaugrana necessita alliberar espai salarial per poder inscriure Dani Olmo de cara a la segona jornada de Lliga

Redacció Esport3Actualitzat

Oficialment, Dani Olmo no va jugar a València perquè Hansi Flick encara no el veia a punt físicament, però el cert és que tampoc ho va fer perquè el Barça encara no l'ha pogut inscriure a la Lliga. Dissabte contra l'Athletic, l'argument dels pocs entrenaments ja no valdria, així que el club té cinc dies per fer un lloc a la massa salarial al fitxatge estrella de l'estiu. I això passa bàsicament per les sortides. En aquest sentit, l'entitat barcelonista té diverses carpetes sobre la taula, obertes de fa dies i pendents de concretar.

Una de les sortides que alliberaria més espai és la de Lenglet. El francès té una de les xifres més altes de la plantilla --uns 16 milions d'euros-- i el seu destí més probable ara mateix és l'Atlètic de Madrid, on aniria en forma de cessió. Segons RAC1, a més, el Barça es plantejaria renovar-li el contracte abans de cedir-lo per poder espaiar durant més temps la seva elevada retribució. Lenglet va disputar força minuts durant la gira americana, però ja no va jugar ni el Gamper ni va anar convocat a València. 

Cedit o traspassat, el Barça també es vol treure de sobre Vitor Roque. Si és en forma de traspàs, el club voldria una oferta que s'acostés el màxim possible als 30 milions fixos que en va pagar. El brasiler sap que ha de marxar tant sí com no, perquè Hansi Flick no compta amb ell. El jove davanter prioritza continuar al futbol espanyol. El Betis és un dels equips que s'han interessat per la seva situació. 

També se li busca sortida al central Mika Faye, que podria marxar a la Lliga francesa per jugar amb el Rennes. El Barça es podria embutxacar uns deu milions d'euros si es concreta l'operació. Faye ja va sonar fa unes setmanes com a possible reforç del Porto, però el traspàs no s'ha fet realitat.


La sortida més sonada, Ilkay Gündogan?

Però la sorpresa del mercat d'estiu en forma de sortida podria ser la d'Ilkay Gündogan. L'alemany no va viatjar pels efectes del cop al cap que va rebre durant el Gamper, però Flick no va amagar que havia parlat amb ell del seu futur. El tècnic culer va dir que creu que l'alemany s'acabarà quedant, però ara mateix totes les opcions estan obertes. La irrupció dels joves, la consolidació de Fermín i precisament el fitxatge d'Olmo li poden treure protagonisme a l'alemany, que també és un dels sous més alts de l'equip i que l'any que ve marxaria de franc.

Al Barça, pel que fa a l'economia, li aniria més que bé que marxés aquest estiu. En el terreny esportiu, perdria el jugador que més partits i minuts va jugar l'última temporada, que va tancar amb 5 gols i 14 assistències

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut