Nico amb l'incombustible president del Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa
Nico amb l'incombustible president del Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa
barça

El Barça traspassa Nico al Porto per 8,5 milions i el 40% d'una futura venda

El club blaugrana, que no s'havia endut el gallec a la gira, també es guarda un dret de recompra que caduca en dos anys

Redacció Esport3Actualitzat

Acord per al traspàs de Nico González al Porto. Feia dies que es parlava de l'interès dels portuguesos en el jugador gallec i el Barça ha comunicat aquest dissabte que l'operació ha arribat a bon port. La venda del migcampista de 21 s'ha tancat per 8,5 milions d'euros. A més, el club blaugrana es reserva el 40% d'una futura venda del jugador i un dret de recompra de 30 milions que caduca el 30 de juny del 2025.

A la Masia des dels 11 anys

El FC Barcelona, que no s'havia endut el gallec a la gira dels Estats Units per poder aclarir el seu futur, ha expressat públicament el seu agraïment a un jugador format a la Masia des dels 11 anys, quan jugava en categoria infantil. Ronald Koeman el va fer debutar al primer equip la temporada 2021-22. El mateix curs de l'arribada de Xavi a la banqueta va participar en 37 partits oficials i va signar dos gols i dues assistències.

El gallec va intentar convèncer el tècnic de Terrassa que podia ser un relleu de garanties per a Busquets. No se'n va sortir, i a principis de la pretemporada Xavi li va comunicar que no tenia gaire gent al davant. L'any passat ja va marxar cedit al València, sent un dels destacats en un dels anys més convulsos a la ciutat del Túria.

La marxa de Nico se suma a les sortides de Busquets i Jordi Alba, destí Miami, Collado i Chadi Riad, al Betis, Pablo Torre, cedit al Girona, i Umtiti, amb la carta de llibertat.

Anar al contingut