Barça

El Barça tanca el finançament de l'Espai Barça amb 20 inversors

El club garanteix l'inici de les obres de remodelació de l'Spotify Camp Nou per un valor de 1.450 milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

A dos mesos perquè comencin les obres al Camp Nou, el Barça ha tancat el finançament de l'Espai Barça. L'acord s'ha signat al voltant de les sis de la tarda d'aquest dilluns.

En un comunicat, el club assegura que l'operació "garanteix" l'inici de les obres complint els criteris aprovats en referèndum, sense garantia patrimonial del club ni hipoteca de l'Estadi.

Tal com va avançar TV3, aquesta setmana el club ha segellat l'acord, que finalment serà amb un total de 20 inversors i per un valor de 1.450 milions d'euros. 

L'estructura financera té diferents trams a 5, 7, 9, 20 i 24 anys, i una estructura flexible, que compta amb un període de carència. El club començarà a tornar el cost de l'operació un cop les obres de l'estadi hagin finalitzat, amb els ingressos generats per Spotify Camp Nou, que està previst que superin els 300 milions d'euros.

El Barça ha remarcat que els esforços dels membres de la junta directiva i els equips propis del club han estat "complementats" amb "partners de referència", com Goldman Sachs o JP Morgan.

Les obres les durà a terme la constructora Limak.

Confirma la "credibilitat" del club

El Barça assegura que amb aquesta operació confirma, una vegada més, la "credibilitat del club" dins dels mercats financers. A més, qualifica el projecte "d'imprescindible" per mantenir el Barça en el "lideratge de l'esport mundial", un dels pilars de la "recuperació econòmica i la viabilitat futura del club".

Els detalls de l'operació els donaran en una roda de premsa "els pròxims dies". 

ARXIVAT A:
Espai Barça
Anar al contingut