El Barça salva un punt vital per la Lliga en un partit boig a Vila-real (4-4)

Els blaugranes han empatat en l'últim minut un partit que guanyaven per 0 a 2 al minut 15 i que han arribat a perdre per 4 a 2. Els de Valverde, amb un onze sense Messi ni Piqué, han acusat moltes mancances en defensa i han hagut de creure fins al final per salvar un punt importantíssim en la lluita pel títol.

Maria Fernández VidalActualitzat
Ernesto Valverde ha confeccionat el primer onze de la temporada de Lliga sense Gerard Piqué, apercebut de sanció. El tècnic també ha deixat Leo Messi d'inici a la banqueta igual que Rakitic, pensant en un mes d'abril decisiu i carregat de partits cada tres dies. Lenglet ha fet parella a l'eix de la defensa amb Umtiti i el Vila-real ho ha aprofitat per disposar de les primeres ocasions del partit, que han exigit intervencions de mèrit de Ter Stegen.

Però al minut 12 Sergi Roberto connecta amb Malcom i aquest fa una centrada que Coutinho transforma en el 0 a 1. Cinc minut més tard, de nou protagonisme per Malcom, que s'ha trobat una centrada mil·limètrica d'Arturo Vidal per fer-li el segon a Sergio Asenjo. Coutinho ha tingut el tercer, però la pilota s'ha estavellat al pal. El Vila-real ha aprofitat el desordre defensiu del Barça i Chukwueze ha tingut una doble ocasió que ha acabat amb l'1 a 2 amb que s'ha arribat al descans.

El segon temps ha començat amb l'empat del Vila-real. Cursa rapidíssima de Toko Ekambi per la dreta. Ter Stegen s'esperava una centrada, abandona el primer pal i el xut del davanter groguet acaba dins la porteria. Al minut 60, Valverde ha fet entrar Leo Messi per Coutinho, col·locant Malcom obert a l'esquerre. Els problemes a l'eix de la defensa blaugrana continuaven i el Vila-real ho ha aprofitat per capgirar del tot el marcador. Morlanes ha assistit Iborra, que ha tingut temps de pensar i construir un xut que ha acabat amb el tercer gol dels groguets. En atac, poca precisió del Barça malgrat la presència de Messi i, en defensa, més errors. De fet, el Vila-real ha retratat les vergonyes defensives dels de Vaverde a 10 minuts pel final. Passada de Cazorla entre els dos centrals, connecta amb Carlos Bacca que desferma l'eufòria a l'estadi de la Ceràmica amb el 4 a 2.

Al minut 89, una falta al límit de l'àrea ha servit per tornar a veure en acció el gran especialista en acció. Leo Messi l'ha picat i l'ha transformat en el 4 a 3. El setè gol de falta de l'argentí aquesta temporada. Semblava impossible, però el Barça ha buscat desesperadament l'empat en l'últim minut. I l'ha trobat. Un gol de Luis Suárez al minut 93 ha permès al Barça salvar un punt vital en la lluita per la Lliga.