Artistes de música urbana i futbolistes del Barça amb la nova samarreta del rombe
Artistes de música urbana i futbolistes del Barça amb la nova samarreta del rombe
BARÇA

El Barça presenta la nova samarreta de la temporada 23-24, inspirada en les pioneres del femení

Incorpora un detall històric a l'escut: el simbòlic rombe representat l'any 1971 a la primera penya blaugrana formada per dones

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha presentat aquest dijous la primera equipació que el club lluirà la temporada 2023-2024. S'ha comprovat que les filtracions seguien la pista correcta del nou disseny: es recupera la línia clàssica de les cinc grans franges verticals blaves i granes. Però hi ha dues novetats destacades.

La primera, inspirada en el disseny de l'escut de l'equip femení, és que el nou escut de la primera equipació tindrà un holograma on es pot veure un rombe, una figura que ja es va incloure l'any 1971 en l'escut de la primera penya blaugrana formada per dones. D'aquesta manera es fa un homenatge a les pioneres del futbol femení, que, 52 anys després, i en paraules del president Joan Laporta, és el responsable d'haver mantingut alta l'autoestima del club en aquests temps d'estretors econòmiques. Els fets són irrebatibles: no fa ni dues setmanes de la segona Champions d'Eindhoven.

Seguint aquest aspecte, la segona novetat de la samarreta es troba a les vores de les línies verticals, on se segueix un patró de diamants.

Les primeres imatges de la nova samarreta es van enregistrar en un últim sopar "jove" al Camp Nou. Artistes de música urbana com Bad Gyal i Mushkaa --les germanes Farelo--, Leiti, Julieta i La Manso van compartir taula amb Alèxia, Patri, Aitana, Ansu Fati, Gavi, Araujo o Balde. Tots els comensals estaven per sota de la trentena.

En definitiva, un altre gest d'unió més entre futbol i música en la línia de les accions seguides des de l'entrada de Spotify, "main partner" i element clau en la situació financera del club. La plataforma musical també va donar el vistiplau a la nova equipació.

La segona i desacomplexada vestimenta de l'any vinent serà, després de tants anys de rumors, de color blanc. El disseny, que també ha estat filtrat, s'inspirarà en el disseny que va portar Cruyff a finals dels anys 70. Per a la tercera, en canvi, l'equip recupera un color històric.

Torna l'escut de les pioneres 52 anys després

La inclusió del rombe per honorar l'equip femení és un detall històric, ja que representa l'escut de la Penya Femenina Barcelonista del 1971, que unia l'escut del club amb un rombe o diamant, de la mateixa manera que el Club Femení Barcelona del 1994, que després d'un llarg camí acabaria sent el Barça femení que avui coneixem. A elles va dedicat l'eslògan de la campanya: "Aquí, per obrir camí".

També les mànigues seran de color grana, i tant els dorsals com tots els logotips de publicitat (Nike, Spotify i ACNUR) seran de color blanc.

Escut del Club Femení Barcelona del 1994

La nova samarreta, ja a la venda: desvelats els pantalons i les mitgetes

El club ha informat que, des d'aquest dijous 15, la nova samarreta blaugrana ja es pot comprar a la botiga física i electrònica de l'entitat. Els preus de la nova peça de roba van des dels 79,99 euros de la versió junior, als 174,99 euros de la versió de competició amb el nom del teu jugador preferit estampat.

També s'han desvelat les incògnites de la resta de l'equipació. Així, els pantalons seguiran la tonalitat de les franges blaves de la samarreta, mentre que les mitgetes també aniran a joc amb el conjunt i hi predominarà el grana.

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
Anar al contingut