Lewandowski rescata el Barça a Mestalla (0-1)

Un gol del polonès en el temps afegit ha salvat els blaugranes després d'un partit gris contra el València. Xavi, però, ha perdut per lesió dos centrals més, Kounde i Eric Garcia

Àlex CastellsActualitzat

Només podia ser Lewandowski. El pitxitxi del Barça ha aparegut en l'últim sospir per salvar l'equip a Mestalla i donar tres punts d'or (0-1). Fins aleshores, el duel contra el València havia estat força ensopit. Per a Xavi, però, la mala notícia ha estat la lesió dels dos centrals titulars, Eric Garcia i Kounde

El tècnic egarenc, un dia més, ha introduït força canvis en l'onze. Ansu Fati ha recuperat la titularitat i Balde ha ocupat el lateral dret. Gattuso, però, ha demostrat tenir ben estudiat el seu rival. Amb Justin Kluivert sobre Sergio Busquets, el València ha mirat de curtcircuitar la generació de joc blaugrana. Així, ha provocat una pèrdua de Kounde dins de l'àrea pròpia que Lino, després, no ha sabut aprofitar.

També s'ha equivocat en una entrega Mamardashvili. I tampoc ha estat precís Ansu Fati en la definició. El 10 ha disposat de les millors ocasions del Barça. En el minut 13, i gràcies a una assistència genial de Pedri, s'ha plantat cara a cara davant del porter, però no ha pogut superar-lo. I, més tard, l'àrbitre li ha anul·lat un gol per fora de joc.

El Barça, ben liderat per Pedri, s'ha fet amo del partit. Ha dominat la possessió, tot i que no ha sabut traduir-ho en gols. Ho han intentat sense èxit De Jong, des de fora de l'àrea, i Ansu Fati, després d'una cavalcada de Dembélé

Tant Xavi com Gattuso han perdut peces importants abans del descans. Eric Garcia ha hagut d'abandonar el terreny de joc abans d'hora. Ho havia fet abans, i també per lesió, el golejador valencianista Cavani.

Avís de Lewandowski, al pal

Tanta superioritat del Barça ha estat a punt de tenir premi amb un cop de cap de Lewandowski. Mamardashvili s'ha quedat clavat a terra. Al porter del València l'ha salvat el pal. Ara bé, la rèplica del conjunt local ha estat immediata. A la sortida d'un córner, Gabriel Paulista ha rematat sense oposició... i també amb escassa punteria.

Al València també li han anul·lat un gol, i ben anul·lat, en l'arrencada del segon temps. Tot Mestalla ha celebrat amb bogeria la rematada de Lino, però des de la sala VAR no han passat desapercebudes unes mans prèvies de Marcos André

Kounde també cau lesionat

El Barça ha abaixat el ritme després del descans. Xavi no ha pogut solucionar-ho ni amb els canvis. A Ansu l'ha retirat abans de l'hora de joc. I, uns minuts més tard, també ha hagut de substituir Kounde. En aquest cas, però, per obligació. El defensa francès ha notat unes molèsties musculars i ha encès totes les alarmes.

A les acaballes, Ferran Torres ha perdonat el seu exequip en malbaratar una ocasió claríssima. De manera inexplicable, el de Torrent ha fallat a porteria buida després d'una passada de Pedri. A la banqueta del Barça, se'n feien creus.

L'eficàcia de Lewandowski, en canvi, està fora de dubte. El polonès ha rescatat el Barça en el temps afegit. Ha estirat la cama tant com ha pogut per arribar a la centrada de Raphinha i ha silenciat Mestalla. Amb el gol del pitxitxi n'hi ha hagut prou per mantenir la bona ratxa a la Lliga i oblidar l'eliminació europea.