Frenkie de Jong celebrant el primer gol del partit
Frenkie de Jong celebrant el primer gol del partit (Reuters)
barça

Lewandowski torna a exhibir-se en el triomf del Barça a Cadis (0-4)

El Barça, en un gran segon temps, ha sentenciat el duel amb 4 gols. Un de Frenkie de Jong, un altre de Lewandowski, un d'Ansu Fati i el de Dembélé que tancava una gran actuació coral del nou líder provisional del campionat

Xavi LemusActualitzat

El resum del partit

 

Xavi va anunciar rotacions però l'alineació a Cadis ha semblat gairebé una revolució. Nou canvis respecte al compromís de Champions de dimecres al Camp Nou, tot pensant en el duel transcendental de dimarts a Munic. Només Ter Stegen i Frenkie de Jong es mantenien a l'onze titular. El primer temps, excepte una aproximació de perill de Rubén Sobrino en el minut dos, ha estat un monòleg blaugrana. La pilota era del Barça i el conjunt local es limitava a tancar els espais per evitar esquerdes a la seva esquena.

Tot i això, els blaugranes generaven prou perill per avançar-se en el marcador. Així en el minut 9 es produïa una doble oportunitat amb un xut al pal de Raphinha i posterior rematada de Ferran Torres que fregava la porteria de Ledesma. En el minut 34, una pilota de cap d'Araujo en jugada d'estratègia habilitava Memphis per rematar tot sol, però el davanter holandès ho feia de forma massa innocent. L'àrbitre del matx, el madrileny Del Cerro Grande, obviava un clar penal d'Alejo sobre Balde dins de l'àrea local en el minut 38.

Fins al descans, el protagonisme tornava a ser per a Memphis, amb una centrada de perill, i per a Ferran Torres, amb un xut amb efecte que buscava l'escaire de la porteria andalusa. Uns intents sense èxit que conduïen el marcador cap al zero a zero al descans.

Una dinàmica que el conjunt de Xavi Hernández trencava en el minut 54. Passada en profunditat de Raphinha, centrada de Gavi i Frenkie de Jong aprofitava el refús de Ledesma per obrir el marcador. Acte seguit, triple canvi amb l'entrada de Lewandowski, Pedri i Dembélé. Unes incorporacions que han permès consolidar encara més el domini del Barça.

Així Busquets fregava el segon gol amb un xut des de fora de l'àrea. Una segona diana que arribava en el minut 64 en una centrada de Raphinha que no podia rematar De Jong, però que Lewandowski ensumant la sang del gol enviava dins de la porteria del Cadis. Un marcador que posteriorment Raphinha, en una altra bona jugada individual podia ampliar. En el minut 80 es produïa un fet inesperat. El joc s'ha hagut d'aturar durant molts minuts per atendre un espectador que patia un infart a la graderia.

La llarga espera mentre els serveis mèdics intentaven reanimar l'aficionat feia tornar els jugadors als vestidors. A la represa, el Barça sentenciava el partit amb un golàs. Passada en profunditat de Dembélé cap a Lewandowski i el polonès cedia en safata d'or el tercer gol blaugrana a Ansu Fati.

La cirereta al pastís l'oferia Dembélé en una gran jugada individual que després de superar tots els rivals que li barraven el pas enviava la pilota al fons de la xarxa rival. Gran acció per tancar un triomf per zero a quatre que situa provisionalment el conjunt barcelonista com a nou líder de la Lliga.

Anar al contingut