L'expulsió de Vítor Roque, més que polèmica (EFE)
L'expulsió de Vítor Roque per part de Martínez Munuera, més que polèmica (EFE)
barça

El Barça s'agafa al precedent de Nacho i porta la segona targeta de Vitor Roque a Apel·lació

Aquesta temporada, Nacho va poder jugar el clàssic gràcies al fet que aquest comitè li va treure un partit de sanció malgrat la seva brutal entrada a Portu

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça, com el Girona, no ha obtingut cap perdó del Comitè de Competició. L'òrgan de la federació ha desestimat l'al·legació culer per la segona groga, que va significar l'expulsió de Vitor Roque a Mendizorrotza. Però el club blaugrana, convençut que les imatges televisives posen de manifest que el brasiler només va fregar la cama del defensa, presentarà recurs a la següent instància: el Comitè d'Apel·lació.

Aquest comitè resoldrà dijous o divendres. Entre les respostes d'Apel·lació no es pot descartar una mesura cautelar que donés l'oportunitat al Barça de presentar un nou recurs abans del viatge a Balaídos el 17 de febrer. Però l'esperança de l'entitat barcelonista és que la resolució s'assimili a la que va emetre en el cas de la vermella directa que el capità del Madrid, Nacho, va veure a Montilivi.

Aquesta mateixa temporada el defensa blanc va poder jugar el clàssic gràcies al fet que Apel·lació li va treure un partit de sanció --passant dels 3 imposats per Competició a 2--, malgrat la seva brutal entrada al gironí Portu. No sense ambigüitat, l'òrgan també dependent de la RFEF va considerar que "alguns dels extrems al·legats en el recurs" justificaven "la moderació de la sanció".

Els arguments del Madrid que van ser atesos

I quins són, aquests arguments defensats pel Madrid que van ser atesos? D'una banda, el Madrid va defensar que l'acció es va produir "durant el transcurs del joc; és a dir, en la disputa de la pilota i no al marge d'aquesta". També va mirar de treure ferro a l'acció recordant que Portu havia seguit estant disponible per a Míchel: "No es va fer cap lesió que li impedís ser convocat per disputar el següent partit pel seu equip només 7 dies després, l'expulsió del jugador visitant ha de comportar una sanció d'un partit".

L'entrada de Nacho a Portu a Montilivi

El resultat: un partit menys de sanció i la rebaixa de la sanció econòmica de 700 a 600 euros.

Sense ser casos idèntics, el cas de Portu guarda semblances amb el de Vitor Roque. A això s'agafa el Barça. Un cop resolgui aquest comitè, l'última porta que li quedaria al Barça per picar seria el Tribunal Administratiu de l'Esport.

Anar al contingut