La inscripció d'Olmo s'haurà de revisar abans del 31 de desembre
La inscripció d'Olmo s'haurà de revisar abans del 31 de desembre (Europa Press)
Futbol

El Barça incrementa notablement el límit salarial de la plantilla: Tebas actualitza les xifres dels equips

La Lliga ha actualitzat els límits salarials dels clubs de Primera i Segona Divisió, amb bones notícies per a culers i gironins. L'Espanyol, en canvi, veu disminuiït lleugerament el seu sostre

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga ha fet públics els límits salarials dels clubs de Primera i Segona Divisió. I el Barça en aquest sentit ha fet els deures, perquè s'ha vist incrementat el límit del cost de la plantilla en més de 200 milions d'euros (426 M), el doble del que tenia al final del mercat d'hivern (204 M).

Tot i això, el club blaugrana continua excedit, motiu pel qual no pot operar en la regla de l'1x1. Per aconseguir-ho, el FC Barcelona necessita encara els 60 milions que va anunciar el president Laporta a principis de setembre i que corresponen al deute pendent de Barça Vision.

L'entitat blaugrana se situa a la segona posició del rànquing dels sostres més elevats, però encara a una distància considerable del primer, el Reial Madrid. El límit de la plantilla blanca és de 754 milions d'euros, 328 més que la culer. El tercer de la llista és l'Atlètic de Madrid amb 310.

Javier Tebas, president de LaLiga, ha fet aquesta radiografia en positiu de la situació del Barça. L'advocat ha elogiat la directiva de Joan Laporta pel seu aprenentatge en matèria econòmica:

"Han disminuït de forma important la massa salarial l'estructura salarial sencera del club, i aquesta és una dada suma molt de cara al nostra fair play financer. I el que també és, per a mi, molt important és que cada vegada coneixen millor el fair play financer perquè al principi anaven una mica 'peixos' en aquest tema..."

En el cas del Girona, l'augment ha estat de gairebé de 42 milions d'euros. Mentre que el límit salarial de l'Espanyol ha disminuït en prop de 800.000 euros. El motiu, l'equip blanc-i-blau arrossegava pèrdues de la temporada del descens, fa dos estius.

 

Com s'extreu el límit de cost d'una plantilla esportiva?

El límit de cost de les plantilles de LaLiga es calcula fent un balanç dels ingressos pressupostats i restant-los les despeses no esportives pressupostades (lloguer d'oficines, nòmines de treballadors no esportius, llum, internet...). També es té en consideració el pagament de deute pendent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut