Lenglet, Ansu Fati i Eric Garcia, tres dels cedits del Barça
FUTBOL

El Barça i els cedits: qui convenç i qui no

Al feu blaugrana continuen pendents de les evolucions dels jugadors cedits en el primer tram de temporada

Redacció Esport3Actualitzat

Actualment, el Barça té vuit jugadors repartits arreu d'Europa a la recerca de minuts, amb l'objectiu que adquireixin rodatge de cara a la temporada que ve, o bé perquè es revalorin i poder-ne treure així una compensació econòmica en els propers mercats de traspassos.

De moment, uns convencen tant els seus equips com el mateix club blaugrana, mentre que d'altres no estan tenint el protagonisme desitjat a aquestes altures de curs.

N'hi ha que convencen...

Gran part dels jugadors cedits estan tenint oportunitats per demostrar el seu talent i ser peces claus en els seus respectius equips. Exemples d'això són Ansu Fati, Chadi Riad, Sergiño Dest, Eric Garcia, Julián Araujo i Álex Valle.

Ansu Fati celebrant un gol amb el Brighton (Europa Press)

El cas més mediàtic és el d'Ansu Fati. El davanter hispanoguineà va marxar al Brighton de la Premier League per agafar rodatge després d'una temporada complicada al Barça a causa de les lesions. Per ara, Ansu ha vist com el seu temps de joc s'ha anat incrementant gràcies al bon rendiment i, després de tretze partits disputats, ja acumula quatre gols i una assistència amb les gavines.

Un altre jugador que va marxar de la Lliga espanyola perquè no entrava en els plans de Xavi és Sergiño Dest. El lateral nord-americà és un habitual a l'onze titular del PSV Eindhoven i, a hores d'ara, als Països Baixos ja es comenta que l'entitat neerlandesa podria executar l'opció de compra no obligatòria al final de temporada, d'una xifra propera als 10 milions d'euros.

Pel que fa als jugadors cedits a diversos clubs d'Espanya, destaca el cas d'Eric Garcia. El central de Martorell està gaudint de la màxima confiança de Míchel en un Girona que és la gran revelació de la Lliga, encaixant a la perfecció en l'engranatge gironí i acumulant titularitats.

Eric Garcia amb el Girona (Europa Press)

Chadi Riad també està aprofitant la cessió al Betis de Manuel Pellegrini. Després de les múltiples baixes en defensa, el central hispanomarroquí de 20 anys s'ha consolidat com un dels jugadors gairebé indiscutibles del quadre verd-i-blanc. El conjunt andalús disposa d'una opció de compra al final de temporada.

A més a més, el Barça també està pendent de l'evolució del lateral dret mexicà Julián Araujo, cedit a la UD Las Palmas, que fins ara ha disputat dotze partits però sense consolidar-se a l'onze inicial de Garcia Pimienta. Per la seva banda, Álex Valle també està aprofitant els seus minuts amb el Llevant a la Segona Divisió, on ha estat titular en els deu duels que ha jugat amb el conjunt granota i oferint un bon nivell.

 

...i d'altres que no

Clément Lenglet amb l'Aston Villa (Europa Press)

L'altra cara de la moneda la protagonitzen Pablo Torre i Clément Lenglet, que fins ara estan veient com les seves respectives cessions no han acabat de fructificar.

En el cas de Lenglet, el central tan sols ha jugat quatre partits amb l'Aston Villa que dirigeix Unai Emery. L'equip londinenc es troba en una posició privilegiada a la Premier League (cinquena posició) i juga la Conference League, però el francès de 28 anys no ha tingut cap presència en la competició anglesa i ha jugat els quatre duels a la competició europea.

Mentrestant, Pablo Torre tampoc no aprova. El mitjapunta càntabre va marxar cedit al Girona, ja que no comptava per a Xavi. Fins ara el jugador de 20 anys tampoc ha entrat gaire en els plans de Míchel: ha participat en vuit ocasions amb el quadre gironí, però amb un paper testimonial.

Anar al contingut