El sorteig del nou format de la Champions s'ha fet a Mònaco
El sorteig del nou format de la Champions s'ha fet a Mònaco (Reuters)
Lliga de Campions

Rivals benèvols per al Barça i de prestigi per al Girona a la nova Champions

Els partits més complicats per al Barça seran contra el Bayern de Múnic i el Borussia Dortmund, mentre que el Girona visitarà el PSG i el Milan i rebrà el Liverpool i l'Arsenal

Redacció Esport3Actualitzat

La bola del Manchester City ha estat la primera a aparèixer en el revolucionari sorteig de la Champions. Gianluigi Buffon ha estat l'encarregat de treure aquesta primera bola i Cristiano Ronaldo ha premut el botó que ha definit els vuit rivals dels cityzens. Així ha estat el tret de sortida del sorteig del nou format de la Lliga de Campions.

Els primers rivals que s'han conegut del Barça han estat els dos equips més potents contra els quals jugaran els de Hansi Flick: Bayern de Múnic i Borussia Dortmund. Els bavaresos visitaran Montjuïc, mentre que els blaugranes aniran a Alemanya al Signal Iduna Park. Els altres rivals del FC Barcelona seran: Atalanta, Benfica, Young Boys, Estrella Roja de Belgrad, Brest i Mònaco.


El Girona, per la seva banda, gaudirà de la seva històrica participació a la Champions amb partits contra rivals de prestigi. És el cas del PSG --al Parc dels Prínceps-- o el Liverpool --a Montilivi--. Un altre equip de la Premier League que jugarà a l'estadi gironí serà l'Arsenal. Els de Míchel també visitaran el mític estadi de San Siro per enfrontar-se al Milan. Altres rivals seran el PSV, el Feyenoord, el Bratislava i l'Sturm Graz austríac.

En total, el Girona s'enfrontarà a quatre campions d'Europa i dos més que han estat finalistes de la Champions League.

Aquests són els vuit rivals del Girona


El Reial Madrid comparteix alguns rivals amb el FC Barcelona, com el Borussia Dortmund, l'Atalanta i el Brest. La resta de rivals dels blancs són el Liverpool, el Milan, el Salzburg, el Lilla i l'Stuttgart.

L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, es veurà les cares amb el Leipzig, el PSG, el Bayer Leverkusen, el Benfica, el Lilla, el Salzburg, el Bratislava i l'Sparta de Praga.

Aquests són tots els enfrontaments de la Champions


El nou format de la Champions

La UEFA ha canviat totalment el model de competició de la Champions, que a partir d'aquest any fa desaparèixer els tradicionals grups de quatre equips.

Cada participant s'enfrontarà a vuit rivals diferents, en partits que poden ser a casa o a fora. Quatre a cada lloc. I l'accés a les eliminatòries el decidirà una classificació general, amb la qual cosa serà determinant la diferència de gols per desempatar les presumibles igualtats a punts.

 

Com serà la fase final?

Després de la fase inicial, els vuit primers accediran directament a vuitens. Els que acabin entre els llocs 9 i 24 disputaran una eliminatòria a doble partit al febrer per completar els vuitens de final. I els que acabin entre els llocs 25 i 36 quedaran eliminats. A partir de vuitens, la competició seguirà com un quadre d'un torneig de tenis, tot assegurant que el primer i el segon de la fase de lliga no es trobin tret que tots dos arribin a la final, el 31 de maig, a l'Allianz Arena de Múnic.

A partir d'ara, hi haurà una eliminatòria prèvia als vuitens de final
A partir d'ara, hi haurà una eliminatòria prèvia als vuitens de final
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut