Joan Laporta durant la presentació del referèndum de l'Espai Barça
Joan Laporta durant la presentació del referèndum de l'Espai Barça
BArça

El Barça haurà de jugar tota una temporada fora del Camp Nou

El club blaugrana presenta el referèndum de l'Espai Barça i dona més detalls d'un projecte que contempla la reforma del Camp Nou i la construcció d'un nou Palau Blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça haurà de jugar tot un any fora del Camp Nou. Així ho assegurat el president del Barça Joan Laporta en la roda de premsa de presentació del referèndum de l'Espai Barça. El club desitja començar les obres del Camp Nou el 2022 i espera que estiguin acabades el 2025. El primer any, el tercer i el quart, l'estadi seguirà en funcionament, tot i que hi haurà una part inhabilitada per les obres. En el segon any, l'equip haurà de jugar en un altre estadi. 

El president executiu del Barça, Ferran Reverter, ha explicat que encara no han decidit quin estadi utilitzaran com a alternativa: "Hi ha l'opció de Montjuïc, sempre ha estat aquí com a probable destinació. El que és segur és que no sortirem del nucli urbà de Barcelona".

Com que en aquest període es veurà reduït l'aforament, tant si és a l'estadi com si és en un camp de lloguer, Reverter ha assenyalat que s'està analitzant el sistema de rotació entre abonats que va utilitzar l'Athletic Club durant el pas del vell al nou San Mamés.


Reforma integral del Camp Nou i construcció del nou Palau Blaugrana

El nou Espai Barça contempla la reforma integral del Camp Nou, que tindrà una capacitat per a 105.000 espectadors, i la construcció d'un nou Palau Blaugrana amb 15.000 seients i un altre petit Palau amb una pista de gel.

Imatge virtual del que seria el nou Espai Barça
Imatge virtual del que seria el nou Espai Barça

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha assegurat que l'Espai Barça és "una gran oportunitat" perquè l'entitat pugui "seguir creixent i competint a un alt nivell" i ha animat el soci culer a participar en el referèndum telemàtic que se celebrarà el 19 de desembre i en què ha d'autoritzar el finançament del projecte, que pujarà a 1.500 milions d'euros.

Ferran Reverter ha explicat a què es destinarien aquests 1.500 milions, que el club pretén finançar a 35 anys, amb una carència inicial de 5 anys: 900 milions per reformar el Camp Nou, 420 milions per a la construcció del nou Palau Blaugrana, el petit Palau, la pista de gel i un aparcament per a autobusos, 100 milions per a la construcció del campus, 60 per a inversions vàries i 20 per a l'Estadi Johan Cruyff, que ja està en funcionament.


El finançament del projecte, a càrrec de Goldman Sachs

Ferran Reverter  ha dit que és "pràcticament segur" que el finançament del projecte serà a càrrec de Goldman Sachs.

Aquest crèdit de 1.500 milions es retornarà "amb els 200 milions d'euros anuals" que, segons Reverter, el Barça estima ingressar amb les nou llotges VIP, els nous patrocinadors, els espectacles i concerts que s'organitzaran al nou Palau Blaugrana, els drets dels noms del Camp Nou i el Palau i els ingressos addicionals, fonamentalment de restauració, que reportarà el nou campus.

"Les obres no costaran diners al soci, no posaran en risc la gestió esportiva i mai s'hipotecarà el patrimoni del club com a garantia", ha subratllat Ferran Reverter.

Imatge virtual del nou Camp Nou de l'Espai Barça
Imatge virtual del nou Camp Nou de l'Espai Barça

"L'Espai Barça no és una despesa; és una inversió que pot generar uns grans beneficis al FC Barcelona", ha insistit Joan Laporta durant la presentació a l'Auditori 1899 del Camp Nou.

Per fomentar la participació en el referèndum, el Barça ha creat la campanya "Si votem, guanyarem", en què anima tots els socis culers a pronunciar-se sobre el finançament de l'Espai Barça, i confia, per descomptat, que el sí guanyarà per una àmplia majoria.
 
Hi podran participar els socis majors de 18 anys que tinguin, com a mínim, un any d'antiguitat, i votaran a través de la web del club (fcbarcelona.com), a la qual podran accedir des de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta.

Anar al contingut