El Barça guanya l'Atlètic i sentencia la Lliga (2-0)

Dos gols de Suárez i Messi a les acaballes del partit dobleguen un equip que ha jugat amb deu des del minut 27
Francesc Latorre Actualitzat

Ernesto Valverde no ha reservat ningú i ha tret l'onze de gala per mirar de sentenciar la Lliga al Camp Nou. Arthur i Rakitic han acompanyat Busquets al mig del camp. Al davant, Messi ha tornat a la titularitat, amb Suárez i Coutinho com a companys de davantera.

Ha estat el Barça qui ha imposat el seu domini en els primers compassos de partit, pressionant a més amb encert la sortida de pilota dels matalassers. Hi havia curiositat per saber com reaccionaria el Camp Nou amb les primeres pilotes que toqués Antoine Griezmann, després d'haver dit "no" al Barça el passat mes de juny. El francès no ha tocat pilota fins al minut 9 i, des d'aleshores, totes les seves intervencions han estat acompanyades de xiulets des de la grada. La primera ocasió remarcable ha arribat al minut 13. Jordi Alba ha enviat la pilota al pal després de controlar una exquisida assistència de Leo Messi. La rèplica de l'Atlètic de Madrid ha anat a càrrec precisament de Griezmann, que ha rematat suau a les mans de Ter Stegen, després d'una bona passada de Koke (min 19). Messi ho ha provat amb una falta directa dos minuts més tard però la pilota ha sortit desviada per sobre de la porteria de Jan Oblak. El porter de l'Atlètic de Madrid ha fet gala de la seva gran qualitat al minut 27, desviant una rematada de Coutinho que ja havia agafat el camí del gol. Pocs instants després, Simeone ha vist com el seu equip es quedava amb 10 jugadors per l'expulsió, amb vermella directa, de Diego Costa. El davanter de l'Atlètic ha protestat amb duresa una decisió de Gil Manzano, que no ha dubtat a enviar-lo a la dutxa. El tècnic argentí ha canviat tot seguit Arias –que estava patint molt amb Jordi Alba- per Correa i ha situat al lateral dret. Malgrat jugar amb un home més, el Barça ha trigat molt a tornar a generar perill. Ho ha fet al minut 43, amb un xut molt centrat de Messi que Oblak ha aturat sense complicacions. L'eslovè també ha atrapat fàcilment el cop de Coutinho que ha posat punt i final al primer temps.

La superioritat numèrica tampoc s'ha posat de manifest a l'inici de la segona part. De fet, la primera aproximació dels blaugrana a la represa s'ha fet esperar fins al minut 55. Ha estat altra vegada amb Messi de protagonista, i altra vegada des de lluny. I altra vegada a mans d'Oblak. El Barça continuava tenint problemes per trobar esquerdes entre la defensa madrilenya. En el minut 62, Messi protagonitzat una conducció en solitari de gairebé 50 metres que ha acabat deixant tot sol Luis Suárez davant del porter de l'Atlètic. Oblak, amb el peu, ha desviat la rematada de primeres de l'uruguaià. L'eslovè també ha aturat un nou intent de Messi des de la llarga distància que tenia l'escaire com a objectiu. Tot plegat després que Valverde fes el primer canvi a les files del Barça, donant entrada a Malcom en el lloc d'Arthur. L'Atlètic no ha inquietat Ter Stegen fins al minut 67, amb un llançament de falta de Griezmann que ha atrapat Ter Stegen amb tranquil·litat. A l'altra porteria, Oblak ha continuat el recital amb una doble aturada davant les rematades de Messi primer i Malcom en segona instància (min 68). Al minut 74, Rodrigo ha rematat de cap per sobre del travesser una falta servida per Griezmann. A deu minuts del final, Valverde ha substituït Coutinho –avui un pèl més incisiu que en els últims partits- i ha fet entrar Aleñá. El tercer canvi ha estat el de Semedo per Sergi Roberto en el 83. I en el 84, ha arribat el primer gol del partit. L'ha fet Luis Suárez, amb una rosca magistral des de la frontal de la gran. Molt ajustat. Tant, que ha tocat al pal abans d'entrar a la porteria d'Oblak, que no ha pogut fer res per arribar-hi. L'eslovè tampoc ha pogut fer res per aturar la següent aproximació del Barça, amb Messi de protagonista. L'argentí ha desafiat tota la defensa matalassera abans de fer el segon en una acció de gran qualitat. Amb el 2-0, el Camp Nou ha començat a celebrar la Lliga amb càntics de "campions, campions....".

92.000 espectadors han vist en directe al Camp Nou aquesta partit que deixa la Lliga virtualment sentenciada. La diferència entre tots dos equips és ja d'onze punts, quan en queden 21 per disputar.

La setmana que ve el Barça visitarà el camp de l'Osca, dissabte a la tarda. Abans però, els de Valverde però jugaran l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, a Old Trafford, contra el Manchester United.