El Barça celebra el primer gol de De Jong davant el Cadis (Reuters)

El Barça guanya el Cadis 16 anys després

El Barça, després de dues derrotes i dos empats en els últims quatre duels, ha superat el Cadis per sumar la cinquena victòria consecutiva
Redacció Esport3

Us en recordeu del trident format per Ronaldinho, Giuly i Samuel Eto'o? El Barça ha superat el Cadis per 0 gols a 4 aquest dissabte al Nuevo Mirandilla, una fita que no aconseguia des de l'any 2006.

Els blaugrana han sumat el quart triomf consecutiu a la Lliga davant els gaditans, un equip que no havien pogut superar des del seu retorn a Primera Divisió ara fa dues temporades.

El Cadis, imbatut contra el Barça els dos últims anys

En els partits del curs 20/21, el Barça de Koeman va caure per 2 a 1 en la primera volta amb gols de Giménez i Negredo per als locals i d'Alcalá en pròpia porteria per part catalana.

En la segona volta al Camp Nou, Álex Fernández va empatar en l'últim sospir de penal un duel en què Messi, també des dels onze metres, havia avançat el Barça.

Però la temporada passada la situació no va ser molt diferent. A l'anada al Nuevo Mirandilla, els de Koeman, que va acabar expulsat, van empatar a zero contra un Cadis entregat que va jugar mitja hora amb un home més per l'expulsió de De Jong.

L'últim precedent, el més amarg per als blaugrana, va tenir lloc el 18 d'abril d'aquest mateix any. Lucas Pérez va marcar l'únic gol d'un partit que va enterrar definitivament les poques opcions que tenia el FC Barcelona de lluitar pel campionat de Lliga.

L'última victòria, el 2006

La temporada 05-06, el Cadis, un històric de la Lliga, va baixar a Segona Divisió. Des de llavors, cinc anys a Segona i quatre temporades a Segona Divisió B per a un conjunt gadità que no va aconseguir novament l'ascens a la màxima categoria fina al curs 19-20.

L'última victòria blaugrana, fins a la que han sumat aquest dissabte, es va produir el 29 d'abril del 2006, en un duel que va decidir Ronaldinho amb un gol al minut 9. A l'anada d'aquella mateixa temporada, el Barça va superar per 1 gol a 3 el Cadis en un partit decidit per dos gols de Samuel Eto'o i un de Giuly.