Joao Félix, sense sort (EFE)

Un Barça gris cau amb el Xakhtar (1-0) i els vuitens hauran d'esperar

Els ucraïnesos n'han tingut prou amb un gol de Sikan, just abans del descans. Els de Xavi, sense capacitat de reacció, han quedat en evidència

Partit per oblidar del Barça a Hamburg, d'on els de Xavi volien tornar amb el bitllet als vuitens i ho fan amb una derrota inesperada. La segona en tres partits:

• Els vuitens de final hauran d'esperar. El Barça no ha millorat les prestacions d'Anoeta i, aquest cop, ha caigut rendit davant del Xakhtar (1-0). Els ucraïnesos n'han tingut prou amb un gol de Sikan, poc abans del descans. Els blaugranes han ofert la pitjor cara, incapaços de certificar l'accés als vuitens de la Champions.
  • D'entrada, amb la classificació ben encarrilada, Xavi s'ha permès el luxe de donar descans a titulars habituals com Joao Félix o Koundé. I ha revolucionat l'onze, apostant per Oriol Romeu i per un nou trident amb Lewandowski, Ferran Torres i Raphinha.
  • En una primera part força igualada, el Barça no ha inquietat gaire la porteria rival. Ho ha provat Gündogan des de fora de l'àrea, però el seu xut ha sortit per sobre del travesser.
  • En defensa, al tàndem Araújo-Christensen ha controlat sense gaires problemes les envestides dels davanters del Xakhtar. Però han tingut un primer ensurt amb una rematada, a boca de canó, de Matviienko. L'ha salvat Ter Stegen.
Ter Stegen, batut (EFE)
  • L'alemany, en canvi, no ha pogut fer res davant la rematada de cap de Sikan. Ha convertit en l'un a zero una centrada mil·limètrica de Gotxoleishvili, en el minut 40. Ha estat un cop dur per als de Xavi Hernández just abans del descans.
  • Ter Stegen, malgrat el gol encaixat, s'ha disfressat un dia més de salvador. Ha evitat el segon del Xakhtar, i en dues ocasions. Primer l'ha posat a prova Gotxoleishvili, sense angle. I, més tard, ha estat Sikan el que ha topat amb ell.
  • Xavi, disgustat amb el joc del seu equip, ha introduït quatre canvis de cop. Ha hagut de recórrer a Pedri, Balde, Joao Félix i Lamine Yamal, buscant una reacció. Els sacrificats han estat Romeu, Ferran Torres, Marcos Alonso i Raphinha.
  • La revolució de Xavi tampoc ha aportat gaires solucions. El Xakhtar ha cedit la pilota al Barça, però tampoc ha vist perillar el resultat. De fet, fins i tot Newerton ha tornat a batre Ter Stegen, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc del brasiler.