bàsquet

El Barça comunica a Nikola Mirotic que no seguirà al Palau Blaugrana

El club rescindirà el contracte del montenegrí, que expirava el 2025

Redacció Esport3Actualitzat

Fi de l'era Nikola Mirotic al Barça. Segons ha pogut saber TV3, el club blaugrana ha comunicat al montenegrí que li rescindirà el contracte que l'uneix a l'entitat fins al 2025. Les parts negociaran les condicions d'aquest final d'etapa de quatre anys.

La decisió és econòmica. Avançar l'adeu de l'aler pivot de 32 anys s'emmarca dins de les mesures que es volen adoptar per abaratir els costos del bàsquet blaugrana i reduir massa salarial.

El club considera que la fitxa de Mirotic, la més alta de la plantilla, està fora de mercat. El seu sou anual en les quatre temporades que haurà jugat al Palau ha rondat, de mitjana, els 5 milions d'euros nets.

Res tancat de cara al futur

Malgrat les informacions que en les darreres hores han vinculat el futur del jugador amb l'Olimpia de Milà, l'entorn de Mirotic ha confirmat a TV3 que no té res tancat amb cap equip. A partir d'ara, el jugador té el camí lliure per buscar la millor opció.

L'últim ball, la final contra el Madrid

El jugador finalment no assistirà aquesta tarda de dijous a l'acte de presentació de la final de l'ACB. Divendres tindrà lloc al Palau Blaugrana el primer assalt d'una eliminatòria per al títol que suposarà l'últim ball del montenegrí amb el Barça.

L'aler pivot va arribar el 2019 procedent dels Chicago Bulls de l'NBA. El cost de l'operació, el més elevat de la història de la secció blaugrana, va ser executat per la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu.

Mirotic abandonarà la disciplina culer amb tres títols a la vitrina --una Lliga (2021) i dues Copes (2021 i 2022)--, però també amb el regust agredolç de la seves fluixes actuacions a les F4 de l'Eurolliga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut