Barça

El Barça, amb pressa per desprendre's de De Jong

Si el neerlandès no marxa, jugadors com Sergi Roberto, Kessie o Christensen no es podrien inscriure. Ara mateix no és clar que De Jong vagi a la gira americana del Barça

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ja li ha fet saber a Frenkie de Jong que la seva sortida és una necessitat econòmica del club i que el seu cost salarial és ara mateix inassumible. Ara la pilota és a la teulada del jugador neerlandès, que té contracte en vigor.

Fonts de l'àrea esportiva econòmica i, fins i tot el mateix Xavi, li han dit directament que la situació econòmica és tan crítica que la seva sortida és pràcticament obligada. Tant és així que ara mateix el Barça no està en disposició d'inscriure jugadors com Sergi Roberto, Christensen i Kessie. El Barça calcula que la marxa de De Jong suposaria un estalvi de 42 milions d'euros en termes de massa salarial, i aquestes inscripcions es podrien dur a terme. Tot i això, el jugador no té previst deixar el club blaugrana:

En l'àmbit esportiu el club reconeix que és una pèrdua important, però no desastrosa. Es creu que l'absència de De Jong la podrien suplir jugadors en creixement com Gavi. Recorden, a més, que aquest any s'han fet incorporacions al migcamp, com Kessie.

Ara mateix el Barça té sobre la taula una oferta del Manchester United, que des de les oficines del Barça es qualifica com a molt bona. El club confia que la situació no s'allargui gaire i que es desencalli al més aviat possible. De fet, no és segur que De Jong pugi a l'avió que dissabte durà el Barça a la gira dels Estats Units.

La situació econòmica del club és tan delicada que, fins i tot amb la sortida de De Jong, les inscripcions de Dembélé i Raphinha encara haurien d'esperar. El club estima que per poder-los inscriure s'haurien de retallar entre 20 i 25 milions d'euros més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut