Les futbolistes del Barça celebrant un dels gols blaugrana en el clàssic (EFE)

El Barça domina el clàssic amb una maneta (5-0) i continua líder invicte

Les de Jonatan Giráldez han golejat les blanques amb una actuació impecable davant de més de 38.000 aficionats

Mireia GermánActualitzat

En un escenari idíl·lic i amb les graderies de l'Estadi Lluís Companys plenes a vessar, les jugadores de Jonathan Giráldez han saltat al terreny de joc per protagonitzar un autèntic espectacle futbolístic (5-0). El primer gol no s'ha fet esperar gaire. Ha estat obra d'Aitana Bonmatí, la flamant guanyadora de la Pilota d'Or ha encetat el marcador, el quart gol de la de Sant Pere de Ribes aquesta temporada. El Reial Madrid ha sortit amb les idees clares, però la primera meitat ha estat un monòleg ofensiu de les blaugranes davant la seva afició.

El segon gol, en canvi, sí que s'ha fet esperar una mica més. Moltes ocasions de les blaugranes abans que Graham Hansen al minut 43 pogués enfonsar la pilota al fons de la porteria de Misa. Ha aprofitat un refús de Salma Paralluelo i no ha perdonat entre els tres pals. Les jugadores de Giráldez han continuat aprofitant que el Reial Madrid anava a remolc i Mariona Caldentey ha fet el tercer.

Les jugadores han marxat al vestuari amb el 3 a 0 al marcador. Encara que pugui semblar un resultat voluminós, ho podria haver estat encara més, perquè les locals han tingut durant la primera part fins a nou ocasions de gol. La portera blanca i els pals han ajudat les d'Alberto Toril que no es materialitzessin més dianes.

A la segona meitat, només començar, Salma Paralluelo ha perdonat davant la porteria de Misa Rodríguez, en un un contra un, però Misa ha evitat el quart. Les defenses blaugranes han tingut poca feina durant el matx perquè l'equip visitant ha generat molt poques ocasions de perill. Quan semblava que el resultat ja no es mouria, els últims minuts de la segona han estat frenètics. Ha arribat el quart gol després d'una jugada magistral d'Aitana Bonmatí i una perfecta definició de Clàudia Pina. I per acabar de posar la cirereta al pastís, Vicky López, que just acabava de sortir al terreny de joc, ha acabat sentenciant el partit amb el cinquè.

En una de les poques arribades de les blanques, Linda Caicedo ha caigut amb el peu mal col·locat, ha quedat sota de les cames de Cata Coll i s'ha retirat del partit lesionada.

Líders de la Lliga

Les blaugranes han arribat al clàssic invictes i les blanques amb una derrota, que, comptant aquesta, ja en sumen dues. I, per tant, el Barça és líder de la competició amb 27 punts i les segueixen el Reial Madrid amb 21 punts. Irene Paredes no ha entrat a la convocatòria per amigdalitis i Alèxia Putellas també ha estat baixa per unes molèsties al genoll esquerre produïdes per un cop en l'últim partit contra l'SL Benfica.