Jules Kounde, l'últim a caure lesionat (Europa Press)
BARÇA

Kounde evita el quiròfan però estarà un mes i mig de baixa

El francès s'afegeix a una llista de lesionats que no para de créixer i està pràcticament descartat per al Barça-Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

Jules Kounde és l'última baixa blaugrana en un inici de temporada que està sent especialment problemàtic per a l'equip. El central francès té el lligament intern del genoll esquerre trencat i evita el quiròfan, ja que el club i el jugador opten per un tractament conservador. El que no evitarà serà una baixa d'unes 6 setmanes. Aquest pronòstic de recuperació el descarta pràcticament per al pròxim clàssic, que es disputa d'aquí a 19 dies. 

Gairebé una plaga

"No és una plaga de lesions", va dir Xavi en la prèvia del partit contra el Granada. Potser no ho és, però poc li falta. El Barça, darrerament, surt a lesionat per partit. Contra el conjunt andalús, va ser el francès qui es va afegir als integrants de la infermeria barcelonista per una acció d'autèntica mala sort: un company d'equip, Gavi, va caure sobre la seva cama esquerra i li va provocar la lesió. També contra el Granada, Lamine Yamal va demanar el canvi al seu entrenador. Sembla, però, que es tracta simplement d'un problema de fatiga muscular.

Porto-Barça: cau Lewandowski

Abans de jugar a Granada, el Barça havia jugat a Porto. I allí va perdre la seva referència atacant, el polonès Robert Lewandowski. El davanter centre culer va ser objecte d'una entrada per part de David Carmo a la mitja hora de joc i va haver d'abandonar el terreny de joc. Lewandowski té un esquinç de turmell i és dubte de cara al clàssic del dia 28 a Montjuïc. Abans de rebre el Madrid a casa, el Barça té dos partits més, també a l'Estadi Olímpic, contra l'Athletic Club i el Xaktar Donetsk. 

Lewandowski, entrat per Carmo al Porto-Barça (Reuters) 

Barça-Sevilla: cau Raphinha

En el partit justament anterior al de Champions, el Barça va rebre el Sevilla al Camp Nou. I aquell dia Xavi també es va quedar sense un dels seus efectius més importants. Raphinha, a qui estava fent jugar fins i tot en demarcacions interiors, es va fer una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta. En el seu comunicat, el club no parlava de temps de recuperació, però Raphinha s'estarà un mes de baixa i també té molt complicat participar en el partit contra el Madrid.

Raphinha, dolent-se del bíceps femoral (Europa Press)

Barça-Celta: cau Frenkie de Jong

En el partit intersetmanal disputat a Mallorca, el Barça no va perdre cap jugador per lesió, però sí que ho havia fet en l'enfrontament contra el Celta a Montjuïc. Aquell dia va ser Frenkie de Jong qui va haver d'abandonar el terreny de joc a la primera part amb una lesió de la sindesmosi tibioperoneal distal del turmell dret. Un nom complicat per als no entesos, però que, al cap i a la fi, tindrà el neerlandès entre 4 i 5 setmanes allunyat de la competició. Els serveis mèdics del club treballen amb la intenció que de Jong, peça bàsica en l'engranatge de Xavi, pugui estar a punt per jugar contra el Madrid.

Frenkie de Jong, lesionat en el partit contra el Celta (Reuters)

Pedri, recta final de la recuperació

Pedri va ser el primer a patir una lesió de llarga durada aquesta temporada. Propens als problemes musculars, el canari es va fer mal al recte anterior de la cuixa dreta, la mateixa zona on es va lesionar l'any passat contra el Manchester United. De moment, Pedri ja s'ha perdut nou partits, però la seva reaparició sembla ja molt propera. Xavi en va dir fa uns dies que "se sentia molt bé i que tenia molt bones sensacions". No es correrà cap risc amb un jugador que té tendència a lesionar-se, però en el seu cas l'objectiu és que contra el Madrid ja estigui en condicions fins i tot de ser titular. 

 

 

 

Anar al contingut