Recreació de com quedarà l'Spotify Camp Nou quan s'acabin totes les obres (FCBARCELONA)
Recreació de com quedarà l'Spotify Camp Nou quan s'acabin totes les obres (FCBARCELONA)
Barça

El ball de possibles rivals per al retorn del Barça al Camp Nou

D'acord amb el que va dir Laporta, el partit més lògic seria contra l'Atlètic de Madrid (21 o 22 de desembre), però també podria ser abans (Las Palmas, 30 de novembre o 1 de desembre) o després (València, 25 o 26 de gener)

Redacció Esport3Actualitzat

En la roda de premsa d'aquest dimarts, el president del Barça, Joan Laporta, no va voler especificar la data exacta del retorn de l'equip a l'Spotify Camp Nou. El motiu és que, si ho feia, corria el risc de donar falses expectatives: "Després potser passa més tard o, fins i tot, pot passar abans". Tot i això, sí que va deixar anar un vaticini que apuntaria al partit contra l'Atlètic de Madrid, el 21 o 22 de desembre: "Si no hi ha cap imponderable, jo crec que per Cap d'Any podrem tornar". Aquesta seria la data més propera. La setmana anterior també és cert que el Barça té programada la visita del Leganés, però l'entitat dels "colchoneros" fa que valgui la pena uns dies més d'espera. De fet, ja va ser el rival que va obrir els actes de commemoració del Centenari, el 28 de novembre del 1998. 

El gener, gairebé inhàbil

Si les obres encara no estiguessin enllestides amb el canvi d'any, el Barça s'hauria d'esperar fins al 25 o 26 de gener, que és quan està previst que jugui com a local contra el València. Tant a la Lliga com a la Champions, els primers partits del 2025 els té programats a fora i, a més, el 8 de gener, els homes de Hansi Flick afrontaran el debut a la Supercopa d'Espanya, que es tornarà a disputar a l'Aràbia Saudita. A la Copa del Rei, el Barça tindrà compromisos el 3, 4 o 5 de gener i, si passa l'eliminatòria, el 15 de gener, però la regla que diu que l'equip dèbil ha de jugar a casa fa que les probabilitats que algun partit es disputi a l'Spotify Camp Nou, o a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, siguin mínimes.

El factor 125è aniversari

Laporta tampoc va descartar que les obres mínimes per acollir públic s'acabin abans, i això permetria tornar al pla inicial de fer coincidir el partit del retorn amb el 125è aniversari. El primer duel després del 29 de novembre és el Barça-Las Palmas (30 de novembre o 1 de desembre), que compliria tots els requisits per fer una gran festa. Uns dies abans, el dia 26, hi ha el Barça-Brest de Champions que, en cas que es retallessin al màxim els terminis, seria l'últim duel dels blaugranes a Montjuïc com a locals.

L'estat de l'Spotify Camp Nou, un any després de l'inici de les obres (Europa Press)
L'estat de l'Spotify Camp Nou, un any després de l'inici de les obres (Europa Press)

Un retorn desitjat i necessari

El president del Barça va destacar que el retorn a l'Spotify Camp Nou els manté "molt il·lusionats". Un entusiasme que comparteix tota la massa social barcelonista. A més, hi ha motius econòmics de pes per accelerar la mudança definitiva de l'equip: "Ser a Montjuïc ens ha fet deixar d'ingressar 100 milions d'euros", explicava Laporta. Bàsicament, la gran dificultat a superar són les grues que han de fer possible la reconstrucció de la tercera graderia i la instal·lació de la coberta del nou estadi, que limitaran els accessos per poder entrar al recinte.

 

Anar al contingut