Foto de la junta directiva en una reunió feta aquesta temporada
Els membres de la junta directiva del Barça durant una de les reunions. (EFE)
Barça

Eduard Romeu, el darrer capítol de l'allau de dimissions d'executius

El fins ara vicepresident econòmic del Barça se suma a les últimes renúncies en l'àrea de l'Espai Barça

Agència EFEActualitzat

Ha estat l'home fort de les finances al Barça, però ha dit prou. Eduard Romeu (Barcelona, 1968) ha argumentat "incompatibilitats amb la plena dedicació" amb el seu nou projecte professional per presentar la dimissió com a vicepresident econòmic. El president Joan Laporta ha acceptat la seva renúncia.

Romeu era, fins ara, el responsable del desenvolupament del pla de viabilitat que va engegar el club des de l'inici del mandat de Laporta. El seu adeu arriba en una complexa situació econòmica del club i en plena construcció del nou Spotify Camp Nou.

Va entrar al club pocs dies després de la victòria de Laporta en les últimes eleccions presidencials, el maig del 2021, i després de la inesperada renúncia de Jaume Giró, un dels pilars en la candidatura per dirigir l'àrea econòmica.

Hi va accedir de la mà de José Elías. El propietari d'Audax Renovables, empresa en la qual Romeu era vicepresident, va aportar 17 milions d'euros a l'aval de 124,6 que el Barça va entregar a la Lliga per investir el nou president. Amb aquesta operació, Elías va permetre a Romeu complir un dels seus reptes personals, treballant al Barça.

 

Des d'aleshores, Romeu ha estat un dels principals responsables de l'entitat per intentar capgirar la delicada situació econòmica. L'estiu passat ja va decidir dedicar-se al Barça a temps complet.

La de Romeu no és la primera "fugida"

A l'àrea econòmica del club, ja han plegat abans d'hora altres executius de pes. Jaume Giró, peça clau durant la campanya, va abandonar just abans de les eleccions. Després plegaria Ferran Reverter. Només va durar onze mesos com a director executiu per divergències en la gestió del contracte amb Spotify.

Fa unes setmanes, va presentar la seva renúncia Maribel Meléndez, directora corporativa i peça fonamental en el projecte Espai Barça. Abans que ella, també se n'havien desmarcat el directiu Jordi Llauradó i Ramón Ramírez, director de l'àrea de patrimoni.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut