Karsten Warholm i Mondo Duplantis en ple esprint a Zúric (Reuters)
Karsten Warholm i Mondo Duplantis en ple esprint a Zúric (Reuters)
Atletisme

Duplantis també és un guanyador implacable sense perxa

Venç Warholm d'una dècima en els 100 metres llisos i obligarà el noruec a competir amb l'equipament de Suècia com a penyora

Redacció Esport3Actualitzat

El suec Mondo Duplantis, campió olímpic i rècord mundial de salt amb perxa, ha batut aquest dimecres a Zúric el noruec Karsten Warholm, plusmarquista mundial de 400 metres tanques, en un repte insòlit per saber qui és l'atleta més complet. Tots dos han competit en els 100 metres llisos, una prova que els és propera, però que no té res a veure amb les modalitats que els han fet cèlebres. La millor marca de la carrera de Duplantis en els 100 metres havia estat durant l'escola secundària, moment en què va registrar un crono de 10,57 segons amb vent a favor (any 2018). Per la seva banda, Warholm no corria els 100 m des del 2017, amb una marca molt similar, de 10,49 segons.

A Zúric, els dos atletes nòrdics han millorat les seves marques personals, però Duplantis ha estat clarament millor. El perxista ha dominat la cursa des de la sortida i ha registrat un temps de 10.37, una dècima millor (10.47) que el subcampió olímpic a París 2024 i medalla d'or a Tòquio. D'aquesta manera, tal com havien acordat prèviament, Warholm està obligat a vestir l'equipament de Suècia en la penúltima prova de la Lliga de Diamant, que es disputarà aquest dijous a la mateixa ciutat suïssa.

Tot un xou

Tots dos atletes han entrat a la pista de l'estadi Letzigrund al més pur estil dels boxejadors, amb caputxa vermella Warholm i blava Duplantis. Centenars d'espectadors els han aclamat des de les graderies, conscients que estaven davant d'un espectacle únic. També hi havia diversos reconeguts atletes que els han donat suport tot aprofitant la seva pròxima presència en la cita atlètica helvètica.

L'origen del desafiament escandinau s'ha anat gestant durant el temps. En l'última presència a l'estadi Letzigrund de Zúric, fa un any, Duplantis ja havia declarat que li encantaria competir contra Karsten: "Seria divertit i faig moltes sessions d'esprint a la primavera". Warholm va acceptar el repte, que s'ha acabat convertint en un esdeveniment televisat a tot el món.

Anar al contingut