Rafa Nadal lamenta una acció del partit contra Djokovic
Rafa Nadal lamenta una acció del partit contra Djokovic (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Djokovic supera Nadal i li barra el pas a les medalles individuals

El tenista serbi ha contrarestat la gran reacció de Nadal al segon set per aconseguir la victòria (6-1 i 6-4) en una pista Philippe Chatrier plena de gom a gom

Redacció Esport3Actualitzat

Era el plat fort de la jornada en el torneig olímpic de tenis. Dues llegendes d'aquest esport que es veien les cares per 60a vegada en la seva carrera. L'escenari era idíl·lic: una Philippe Chatrier plena de gom a gom. Uns 13.000 aficionats que embogien en el moment en què han saltat els jugadors al terreny de joc. Ni més ni menys que 46 Grand Slams a la sorra de París. En definitiva, un partit de segona ronda que feia olor de tota una gran final. 

L'enfrontament, però, ha començat molt desigual, amb un Novak Djokovic que no ha donat opció a un fatigat Rafael Nadal. El serbi ha mostrat un nivell superlatiu i, ja des dels primers punts, ha plantejat un joc agressiu que el balear no ha sabut contrarestar en primera instància.

Així, el primer set ha quedat liquidat en 39 minuts, sense que Nadal, que s'ha trobat un 5-0 en contra, hagi tingut opció a cap trencament de servei.

La dinàmica a la segona mànega ha estat la mateixa, amb un Djokovic que s'ha posat 4-0 i ha deixat pràcticament sentenciat el partit. Però Rafa Nadal havia d'aparèixer en algun moment i ho ha fet en el moment més difícil per al balear.

Amb el gran suport dels aficionats de la Philippe Chatrier, Nadal ha aprofitat els primers dubtes en tot el duel de Djokovic. El manacorí ha trobat el seu ritme de joc habitual i ha encadenat amb decisió quatre jocs consecutius per igualar el marcador.


Novak Djokovic ha tingut una ràpida resposta i immediatament ha trencat el servei a Nadal. Amb el 5-4 a favor i amb el seu servei, Nole ha aprofitat la primera pilota de partit que ha tingut per sentenciar el duel amb un ace i avançar a tercera ronda dels Jocs Olímpics de París.


Últim enfrontament de les dues llegendes?

El Djokovic-Nadal, el duel entre els dos tenistes més llorejats de la història, és el que més s'ha produït al circuit de l'ATP. El balanç global és favorable al de Belgrad: 31 victòries per al serbi per 29 del manacorí.

Aquest enfrontament entre dos colossos del tenis mundial no és nou en el torneig olímpic: a Beijing-2008, fa 16 anys, ja es van enfrontar, aquell cop a semifinals. Aleshores es va imposar Nadal, que acabaria guanyant l'or, mentre que Djokovic es penjaria el bronze. Ara, és el balcànic qui continua en competició, però encara li falta un bon camí fins al podi.

Per la seva banda, Nadal se centrarà en els dobles amb Carlos Alcaraz, amb qui tenen aspiracions per guanyar la medalla d'or.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut