Novak Djokovic emocionat després de vèncer Carlos Alcaraz a la final de París 2024 (Reuters)
Novak Djokovic emocionat després de vèncer Carlos Alcaraz a la final de París 2024 (Reuters)
jocs olímpics de parís

Djokovic es fa d'or amb una exhibició sobre Alcaraz

El serbi, de 37 anys, aprofita la seva última oportunitat en uns Jocs desplegant un tenis de molts quirats. Doble 7-6 en gairebé 3 hores

Redacció Esport3Actualitzat

Novak Djokovic ja té el Golden Slam, la menció d'honor reservada als tenistes que al llarg de la seva carrera aconsegueixen guanyar els quatre Grand Slams i la medalla d'or dels Jocs Olímpics. El serbi de 37 anys ho ha aconseguit en la seva darrera oportunitat, París 2024, vencent Carlos Alcaraz amb una fermesa insuperable.

Les llàgrimes del tenista, que al torneig olímpic ha aconseguit doblegar Nadal i el seu hereu murcià, han arribat després d'un doble 7-6. El millor reflex d'un partit tan igualat que no ha tingut trencaments --ningú ha sabut aprofitar cap dels 14 punts de break que hi ha hagut--, resolt en dos tie-breaks decantats per la solidesa del balcànic. Val la pena tornar a veure l'enfrontament, de 2 hores i 50 minuts, per viure la classe magistral de "drives" creuats que ha impartit Nole.

La bandera sèrbia oneja al vent de la pista central de Roland Garros per honorar la raqueta més longeva del Big Three. I el que té més Grand Slams, 24. Glòria a una generació irrepetible. A l'altra banqueta, un capcot Alcaraz també plorava davant les càmeres, però de desil·lusió. Enfonsat al micròfon d'Àlex Corretja. El futur és seu, però aquest diumenge la plata té gust de rovellat.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut