El Barça il·lusiona a l'inici però sucumbeix contra un Arsenal més rodat (5-3)

Els blaugranes s'han avançat dos cops en la primera part amb gols de Lewandowski i Raphinha, però en la segona part, Leandro Trossard ha liderat la remuntada londinenca davant un onze blaugrana totalment nou
Jordi Sunyer Capella Actualitzat

El Barça ha obtingut, en el seu primer test de pretemporada davant de l'Arsenal, una derrota agredolça. El sabor agradable ve d'una primera part en què els de Xavi Hernández han competit a bon nivell i han dominat els d'Arteta en els primers compassos. Però el Barça s'ha trobat, també, amb un partit que ha començat amb mitja hora de retard (l'autobús de l'Arsenal ha quedat atrapat en un dels icònics embussos de trànsit de Los Angeles) i que s'ha disputat amb molta intensitat sobre una gespa acabada d'instal·lar i que s'aixecava amb facilitat. El risc de lesions ha estat important durant tot el partit i el tècnic blaugrana s'ha mostrat visiblement preocupat en aquest sentit. Gündogan i Oriol Romeu han debutat com a titulars.

Oriol Romeu i Marc-André Ter Stegen dialoguen durant un instant del partit (Étienne Laurent / EFE)

El Barça s'ha avançat en la primera ocasió de què ha disposat, després que Lewandowski ha aprofitat el rebuig del porter Ramsdale en una rematada de Raphinha (0-1, 7'). L'Arsenal, sorprès per la fulgurant sortida blaugrana, ha reaccionat però ha disposat de l'ajuda de Christensen a l'hora d'empatar: un mal control del central danès s'ha convertit en una assistència per a Bukayo Saka (1-1, 13'). El londinenc ha fallat un penal en el minut 21, per unes clares mans de Ronald Araújo; ha enganyat Ter Stegen, però ha enviat la pilota fora.

Els jugadors del Barça celebren el gol de Raphinha (Étienne Laurent / EFE)

Les ocasions, a partir d'aquí, han disminuït, però el ritme del partit ha continuat sent elevat i els jugadors s'han aplicat amb contundència: l'àrbitre, Alex Chilowicz, ha arribat a assenyalar una falta cada minut fins a l'equador de la primera part. El Barça ha tingut un cop de sort a l'hora de recuperar l'avantatge: Raphinha ha picat una falta diagonal i Odegaard l'ha desviat al fons de la xarxa, amb un Ramsdale venut (1-2, 34'). Però just abans del descans, una altra errada defensiva blaugrana ha permès Havertz rematar sol, al segon pal, una pilota pentinada per Odegaard després d'una centrada de Saka (2-2, 43').

Ronald Araújo intenta impedir l'avanç de Gabriel Jesús en una acció del partit (Étienne Laurent / EFE)

Per evitar el risc de lesions, Xavi Hernández ha preferit substituir tot l'equip de la primera meitat. Han entrat homes com Balde, Ansu Fati, Koundé o Dembélé, que ha disposat de la primera oportunitat amb un xut de rosca que ha sortit desviat (53'). Tres minuts més tard, però, Leandro Trossard ha començat el seu espectacle particular, en culminar una bona jugada individual amb una rematada creuada que ha sorprès Iñaki Peña (3-2, 56'). La seqüència s'ha repetit vint minuts més tard: ocasió de Dembélé (en aquest cas, una rematada al pal esquerre de la porteria de Ramsdale, 75'), i pràcticament en la següent jugada, gol de Trossard. El belga ha rematat, de volea, una centrada del lateral Kieran Tierney davant una defensa blaugrana contemplativa (4-2, 78').

Xavi Hernández no ha estat gens content amb l'estat de la gespa del SoFi Stadium (Étienne Laurent / EFE)

El Barça ha tornat a estavellar una esfèrica a la fusta mitjançant Alejandro Balde, després d'una cursa característica (80'), i els culers (avui de blanc, en l'estrena de la segona equipació) han cregut que podrien igualar el partit després que Ferran Torres ha culminat una bona jugada de transició (4-3, 88'). Però només treure de centre, el portuguès Fábio Vieira s'ha inventat un preciós xut de rosca que ha entrat ajustat al pal dret de la porteria d'Iñaki Peña i ha certificat la derrota blaugrana en una primera prova que ha resultat tan exigent com incòmoda.