Martina Terré ha estat clau en la tanda de penals contra els Països Baixos
Martina Terré ha estat clau en la tanda de penals contra els Països Baixos (Reuters)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Dia 13 París 2024: la sisena de Craviotto i el waterpolo femení, a la final contra Austràlia

L'últim dijous dels Jocs de París 2024 ha deixat les alegries del palista lleidatà i el disgust en vela de Xammar i Brugman

Redacció Esport3Actualitzat

L'equip femení de waterpolo, a la final

La selecció femenina de waterpolo ha rescabalat la inesperada caiguda del masculí imposant-se als Països Baixos en les semifinals olímpiques. Les noies de Miki Oca han necessitat els penals per vèncer un combinat farcit de jugadores que militen en clubs catalans. El resultat definitiu ha estat 14-14 i 5-4 a la tanda. La portera Martina Terré i la boia Maica Garcia han estat les heroïnes d'un conjunt d'Oca que tornarà a optar a l'or que tant desitja:

Espanya estava molt motivada contra una selecció "oranje" que li va fer la guitza en dues de les tres últimes grans competicions internacionals: en la final del Mundial de Fukuoka 2023 (per penals) i en la de l'europeu d'Eindhoven del gener (7-8).

La selecció de Miki Oca va ser plata a Londres 2012 i Tòquio 2020. Les dues finals, perdudes contra els Estats Units. La final de París 2024, el 10 d'agost, contra Austràlia, que ha batut la bèstia negra espanyola, els Estats Units, també als penals.

A l'hoquei se li continua resistint el bronze

L'equip masculí d'hoquei herba no tenia cap altra opció que guanyar l'Índia si volia endur-se una medalla cap a casa. Però la lluita pel tercer i quart llocs s'ha decantat pel cantó indi, que repeteix el bronze de Tòquio. El combinat estatal, en canvi, integrat per deu catalans, continua sense tornar a pujar a un podi que es resisteix des del 2008.

Disgust de Xammar i Brugman, sense medalla

Els catalans Jordi Xammar i Nora Brugman queden novens a la Medal Race de 470 mixt i es queden sense medalles. Partien com a segons a la general per disputar aquest dijous la Medal Race, i han quedat novens a la regata per les medalles i relegats al quart lloc en la classificació final. L'or ha estat per als austríacs Lara Vadlau i Lukas Maehr, la plata per als japonesos Keiju Okada i Miho Yoshioka, i el bronze per als suecs Anton Dahlberg i Lovisa Karlsson.

Saúl Craviotto suma la seva 6a medalla olímpica

El palista lleidatà Saül Craviotto aconsegueix la medalla de bronze a la final dels 500 metres de K4 en piragüisme. L'equip espanyol, vigent campió olímpic, ha quedat en tercera posició a la final.

Craviotto ha fet història a l'estadi nàutic de Vaires-sur-Marne en aconseguir el bronze amb Carlos Arévalo, Marcus Cooper i Rodrigo Germade al K4 500 i convertir-se en l'esportista espanyol amb més medalles olímpiques, sis, una més que el també piragüista David Cal, mentre que Joan Antoni Moreno i Diego Domínguez van aconseguir un altre tercer lloc al C2 500.

Tot i que no ha pogut aconseguir l'or anhelat amb l'embarcació estendard del piragüisme nacional i s'ha hagut de "conformar" amb el bronze, Craviotto passa amb lletres d'or a la primera pàgina ara ja en solitari, en afegir aquest tercer lloc a París a l'or a K2 500 a Pequín 2008 (K2 500), una plata a K1 200 a Londres 2012, un or a K2 500 i un bronze a K1 200 a Rio 2016 i a la plata a la capital japonesa al K4 500.
El K4 espanyol, subcampió olímpic a Tòquio 2020, ha somiat una vegada més amb l'or, però ha acabat cedint a l'habitual empenta final dels alemanys i a una embarcació australiana que ja s'havia postulat al podi a les semifinals.

L'equip espanyol, amb Craviotto al capdavant, durant la seva actuació en la final (EFE)

Esther Guerrero, fora de la final per 4 centèsimes

La catalana Esther Guerrero s'ha quedat a quatre centèsimes de disputar la final olímpica dels 1.500, ja que ha estat setena de la seva cursa.  La segoviana Águeda Marqués l'ha batut en el tram final i s'ha quedat la sisena i última plaça que donava accés a la cursa definitiva. La d'aquest dijous era la primera semifinal olímpica que disputava Guerrero, de 34 anys. 

Águeda Marqués i Esther Guerrero, durant la primera semifinal femenina dels 1.500 m a París 2024 (EFE)
Águeda Marqués i Esther Guerrero, durant la primera semifinal femenina dels 1.500 m a París 2024 (EFE)

D'altra banda, Noah Lyles no ha pogut aconseguir el doblet 100-200 m, de la mateixa manera que al mundial de Budapest de l'any passat. El nord-americà ha competit en els 200 m llisos sota els efectes de la Covid-19 i ha hagut de sortir de la pista en cadira de rodes. Tot i això, ha estat tercer en la final, superat per l'atleta de Botswana Letsile Tebogo, que ha batut el rècord d'Àfrica amb un temps de 19.46, i el seu compatriota Kenneth Bednarek. Cap atleta dels Estats Units no ha aconseguit guanyar aquesta prova des del triomf de Shawn Crawford a Atenes 2004.

En la final dels 110 m tanques, el valencià Quique Llopis ha estat quart a només onze centèsimes del bronze del jamaicà Rasheed Broadbell (13.09). La victòria ha estat per al favorit, Grant Holloway, que ha aturat el crono en 12.99. I el primer rècord del món individual a l'Stade de France l'ha aconseguit la nord-americana Sydney McLaughlin-Levrone en els 400 m tanques, amb un registre de 50.37.

El Marroc arrasa Egipte (0-6) i s'adjudica el bronze masculí de futbol

El Marroc ha tancat la seva participació en el torneig masculí de futbol amb una contundent victòria contra Egipte (0-6), que li ha atorgat la medalla de bronze. L'anoienc Ilias Akhomach ha tornat a ser titular i ha donat una assistència de gol, la del 0-4 de Soufiane Rahimi, que s'ha confirmat com a màxim golejador del torneig amb un total de vuit dianes. Mai abans cap jugador havia marcat en sis partits consecutius en uns Jocs.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut