Els "hispanos" celebren el seu triomf agònic mentre el porter egipci assimila la derrota
Els "hispanos" celebren el seu triomf agònic mentre el porter egipci assimila la derrota (EFE)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Dia 12 París 2024: l'èpica de Gonzalo Pérez de Vargas porta l'handbol masculí a les portes de les medalles

Els Jocs de París 2024 continuen amb la dotzena jornada de les competicions, on els equips es juguen les seves opcions a medalla

Redacció Esport3Actualitzat

Els "hispans" pateixen, però passen a semifinals

L'equip masculí d'handbol ha jugat el partit de quarts de final contra Egipte el pas a les semifinals. La selecció ha vençut a l'últim segon Croàcia (32-31) i evita creuar-se amb Dinamarca, la gran favorita. Com si d'un déjà-vu es tractés, la selecció espanyola ha tornat a patir més del compte per superar el combinat egipci per un 29-28 a la pròrroga. L'exhibició del porter Gonzalo Pérez de Vargas i el 100% d'encert del català Aleix Garcia han mantigut viu a un equip que, a poc a poc, s'aproxima a les medalles olímpiques. 

Egipte ha dominat tot el partit, però ha topat una vegada i una altra amb el porter blaugrana. I amb l'encert, de qui si no? Del seu company al Barça, Aleix Gómez. Seu ha estat el gol de pena màxima, a 30 segons per al final, que ha posat el 29 a 28 definitiu. Però és que no ha fallat cap llançament: 9 gols, de 9 tirs. Punteria i, molta sang freda als moments complicats. Dos sabadellencs: Gómez i Ian Tarrafeta, amb 6, han fet la meitat dels gols de l'equip espanyol. Tarrafeta, a més a més, ha estat qui ha fet l'empat a 25 per anar a la pròrroga. Tot i col·leccionar pilotes perdudes, molts nervis i errors defensius, avui han tirat d'ofici i la pissarra de Jordi Ribera ha remuntat un partit que semblava perdut. Gonzalo, amb 17 aturades, ha estat el millor espanyol. Per Egipte, ho ha estat el porter, Mohamed Aly. Els de Ribera tornen a entrar en la lluita per les medalles

Álvaro Martín i Marta Pérez fan història a París

L'equip espanyol de marxa ha tret la segona medalla d'or per a la delegació espanyola als Jocs Olímpics. L'han aconseguit els atletes María Pérez i Álvaro Martín en la Marató per relleus mixta. L'Equador i Austràlia han pujat també al podi a molta distància dels guanyadors.
María Pérez i Álvaro Martín han fet una gran cursa, han anat sempre al grup capdavanter i abans del quilòmetre 30 ja s'han col·locat primers. Han completat la marató en un temps de dues hores, 50 minuts i 31 segons.

La plata ha estat per a l'equip equatorià, 51 segons després, i el bronze per als australians, a un minut i 7 segons dels espanyols. 
Pérez havia estat plata a la prova femenina dels 20 quilòmetres marxa i Martín, bronze a la masculina.

Esther Guerrero, a semis

Avui sí. La banyolina Esther Guerrero s'ha tret l'espina en uns Jocs Olímpics i s'ha classificat per a les semifinals dels 1.500 metres. Ha fet una cursa intel·ligent en la repesca i ha acabat tercera. Passaven les tres primeres. En els 800, debut del gironí Elvin Josué Canales. Ha anat en progressió i ha acabat cinquè la seva sèrie. Haurà de fer la repesca demà. El palamosí Adel Mechaal està malalt i no ha sortit a les sèries de 5.000.

Espanya torna a quedar-se sense medalla

La selecció croata de waterpolo, campiona mundial, ha acabat amb les esperances de medalla de l'equip de David Martín, que ha caigut davant els balcànics a quarts de final per 10-8. Un mal inici del partit (6-3) al descans ha condemnat els espanyols, que han fallat en el partit decisiu després d'una espectacular primera fase en què havien signat un ple de victòries.

El bàsquet femení espanyol cau clarament contra Bèlgica

La selecció espanyola femenina de bàsquet s'ha quedat sense opcions de medalla després de caure amb claredat contra Bèlgica (66-79) en els quarts de final. Les vigents campiones d'Europa -precisament, fa un any, contra Espanya- han arribat a dominar el partit de 22 punts (41-63) i han aconseguit mantenir una còmoda renda fins al final.

La selecció femenina de Bèlgica celebra l'accés a les semifinals del torneig olímpic al Bercy Arena (EFE)
La selecció femenina de Bèlgica celebra l'accés a les semifinals del torneig olímpic al Bercy Arena (EFE) (EFE)

L'equip que dirigeix Miguel Méndez, amb les catalanes Queralt Casas, Andrea Vilaró i Mariona Ortiz en les seves files, havia dominat amb mà de ferro la primera fase, disputada a Lilla. Acumulava tres victòries de tres i havia esdevingut la segona millor campiona de grup, només superada pels Estats Units. A l'hora de la veritat, però, en el debut en la fase eliminatòria a l'Accor Arena de París, Bèlgica no ha tingut pietat, amb una gran actuació de la seva banderera en la cerimònia inaugural, Emma Meesseman (19 punts, nou rebots i sis assistències).

Llopis, a la final olímpica de 110 tanques

Quique Llopis estarà a la final de 110 tanques. L'atleta valencià ha acabat segon a la primera semifinal amb una marca de 13.17, per darrera de Holloway.

 

Bronze de la natació artística

El combinat que compta amb quatre catalanes a les seves files (Iris Tió, Meritxell Ferré, Meritxell Mas i Paula Ramírez) s'ha penjat una medalla de bronze a la rutina acrobàtica que es disputa a l'imponent centre aquàtic de Saint-Denis. Els Estats Units de la vallenca Andrea Fuentes ha estat plata. La Xina de l'entrenadora Anna Tarrés, or olímpic.

L'equip de sincronitzada espanyol durant el Mundial (Reuters)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut