L'Estadi Alfredo Di Stéfano de la Ciutat Esportiva blanca, en una imatge d'arxiu

Tres jugadors del planter del Madrid detinguts i un investigat per la difusió d'un vídeo sexual amb una menor

Tres futbolistes del tercer equip i un del filial han declarat per un presumpte cas de revelació de secrets d'índole sexual. El club promet "adoptar mesures"
Redacció Esport3 Actualitzat

Escàndol sexual al planter del Reial Madrid. Tres jugadors del planter blanc han estat detinguts i un investigat per la difusió d'un vídeo sexual amb una menor de 16 anys i la posterior difusió a companys d'equip, segons la informació avançada aquest dijous per El Confidencial. A hores d'ara, tots han estat posats en llibertat.

Un dels arrestats hauria enregistrat les imatges mentre mantenia relacions consentides amb la noia i després les va compartir amb els altres dos.

De moment, no n'han transcendit els noms, però el principal sospitós formaria part del tercer equip blanc que entrena el valencià Pau Quesada, on juguen tres dels quatre investigats. L'altre pertany al filial de Raúl González. A més, la informació que ha destapat la notícia apunta que jugadors de la primera plantilla també podrien estar implicats en el succés.

La mare de la menor va denunciar els fets

Els fets van passar a Mogán, Gran Canària, a principis d'estiu i van ser denunciats per la mare de la menor davant la Guàrdia Civil, que ha detingut els tres futbolistes per un delicte de revelació de secrets d'índole sexual. Està enquadrat dins dels delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i la inviolabilitat del domicili.

Abans de ser posats en llibertat, els tres detinguts han estat traslladats a dependències judicials on han prestat declaració. Se'ls acusa d'haver distribuït el vídeo en un grup de Whatsapp on hi havia altres jugadors de l'equip.  

L'article 197.7 del Codi Penal, modificat recentment per la llei del "només sí és sí" estableix una pena de presó de 3 mesos a un any o multa de 6 a 12 mesos per a qui difongui, reveli o cedeixi a tercers sense autorització qualsevol tipus d'imatge la difusió de la qual "deteriori greument la intimitat personal", encara que hagin estat obtinguts amb consentiment. La pena és més gran per qui inicia la cadena.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha recordat que la difusió d'imatges sexuals sense consentiment "també és violència sexual".

El Madrid promet adoptar "les mesures oportunes"

El Reial Madrid ha publicat un comunicat minuts després de les 19.30 explicant que havia tingut coneixement dels fets i prometent adoptar "les mesures oportunes" quan disposi de més informació del cas. El text íntegre del club ha estat aquest:

El Reial Madrid comunica que ha tingut coneixement que un jugador del Castella i tres jugadors del Reial Madrid C han prestat declaració davant de la Guàrdia Civil en relació amb una denúncia per la suposada difusió d'un vídeo privat per WhatsApp.
 
Quan el club tingui coneixement detallat dels fets, adoptarà les mesures oportunes.

Una imatge d'arxiu de la Ciutat Esportiva de Valdebebas
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut