Esgrima

Polèmica desqualificació en el Mundial d'esgrima per negar-se a donar la mà

Olga Kharlan, quatre vegades campiona del món, no ha donat la mà a la russa Anna Smirnova

Redació Esport3Actualitzat

L'esgrimista ucraïnesa Olga Kharlan, quatre vegades campiona del món, ha estat desqualificada aquest dijous dels Mundials d'esgrima de Milà per no saludar la russa Anna Smirnova un cop acabat el combat.

La ucraïnesa, que havia guanyat per 15-7, va estirar el sabre i va rebutjar la salutació de Smirnova, que competia sota bandera neutral. La russa, indignada, va decidir asseure's sobre la tarima durant més de 45 minuts per reclamar una sanció per a la contrincant.

La seva apel·lació semblava que acabaria sent desestimada quan, finalment, els resultats de la competició van mostrar que Kharlan havia estat desqualificada del sabre individual femení. Després, davant els periodistes, va defensar la seva decisió.

"El meu missatge avui és que els atletes ucraïnesos estem disposades a enfrontar-nos a els russos en el terreny esportiu, però mai els donarem la mà".

Part de les regles

En esgrima, donar la mà és part de les regles de l'esport i negar-se a fer-ho provoca una targeta negra i l'expulsió.

La decisió ha encès les xarxes. L'assessor presidencial ucraïnès Myhaylo Podolvak ha compartit una foto d'Anna Smirnova amb un soldat rus a les seves xarxes socials amb el següent missatge

"La foto mostra Anna Smirnova, l'esgrimista russa a la qual la ucraïnesa Olga Kharlan s'ha negat a donar la mà en el Campionat Mundial després de guanyar un combat just. Com podeu veure, ella admira obertament l'exèrcit rus."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut