Últim i polèmic capítol a la selecció espanyola de futbol
Últim i polèmic capítol a la selecció espanyola de futbol
futbol

Denúncies i pressions: la selecció espanyola és un polvorí que ja coneix les rivals del Mundial

L'última polèmica ha estat la reunió del sindicat que representa les 15 jugadores rebels amb les convocades a l'última concentració de Vilda

Redacció Esport3Actualitzat

De polèmica en polèmica fins al Mundial 2023, previst per al pròxim estiu. Aquest sembla el full de ruta que està condemnada a seguir la selecció espanyola femenina. L'últim capítol ha estat l'anunci de l'Associació de Futbolistes Espanyoles que denunciarà el sindicat FUTPRO, representant de les 15 jugadores rebels, per la reunió que haurien mantingut amb les convocades a l'última llista del discutit Jorge Vilda.

L'AFE acusa FUTPRO de presumpta mala praxi després que informacions de mitjans com Marca apuntessin que el motiu de la trobada, celebrada dimecres passat, fos pressionar-les perquè deixessin d'anar amb la Roja i secundessin la quinzena de signants, entre les quals hi ha una majoria de futbolistes del Barça i que han rebut el suport de referents com Jenni Hermoso.

En el seu comunicat, l'associació assenyala que les esmentades pressions anaven "encaminades a fingir una situació d'afectació emocional per obtenir un informe mèdic que els permetés no ser convocades". Fins i tot va més enllà subratllant una frase atribuïda a la presidenta del sindicat, Amanda Gutiérrez: "Heu d'anar al psicòleg del vostre club i després fer el teatre".

Grup assequible al Mundial 2023

I aquest dissabte, enmig d'aquest polvorí, l'RFEF ha conegut les rivals d'Espanya a la cita mundialista d'Austràlia i Nova Zelanda. El combinat estatal ha tingut un sorteig afortunat i ha quedat enquadrat al grup C amb Costa Rica, Zàmbia i el Japó.

Tots els grups del Mundial de futbol 2023
Tots els grups del Mundial de futbol 2023

El que sembla assumit per tothom és que, fins que la pilota no comenci a rodar als antípodes, encara han de passar moltes coses.  

Anar al contingut