Dembélé i Griezmann han negat les acusacions de racisme

Comunicat oficial del Barça sobre el vídeo de Dembéle i Griezmann

El Barça s'ha vist obligat a demanar disculpes, tot i que remarca que era la directiva anterior qui estava al comandament del club en el moment de l'incident
Redacció Esport3 Actualitzat

Després de la gran polèmica que s'ha generat al voltant de la viralització del vídeo en el qual Antoine Griezmann i Ousmane Dembélé es mofaven d'uns treballadors japonesos, el Barça ha fet un comunicat, penjat al seu Twitter japonès, en què mostra el seu rebuig pel que ha passat.

El club "lamenta profundament el descontentament entre l'afició japonesa i asiàtica i els socis" i fins i tot es reserva el dret a prendre mesures internes. El Barça admet també que que l'actitud de Dembélé i Griezmann mostrava una "falta de respecte" cap als empleats, i que això "no coincideix amb els valors que el FC Barcelona representa i defensa":

En ell comunicat, el Barça insisteix que l'entitat no comparteix aquestes expressions i es compromet a millorar, tot i que recorden que era la directiva del dimitit Josep Maria Bartomeu qui dirigia el club en aquell moment.

 

Antoine Griezmann i Ousmane Dembélé han estat acusats de racistes després de la difusió a través de les xarxes socials d'un polèmic vídeo gravat per l'extrem francès on se'l veu fent comentaris despectius a uns treballadors asiàtics d'un hotel que estaven intentant reparar la videoconsola que els dos futbolistes compartien a la seva habitació.

"Totes aquestes cares lletges només perquè puguis jugar al PES, no et fa vergonya?", diu Dembélé mentre es veu Griezmann rient en un vídeo enregistrat al Japó el 2019 a través de la plataforma Snapchat i que ràpidament s'ha fet viral.

Les imatges, difoses sense el seu consentiment, han provocat una allau de crítiques i acusacions de racisme cap als dos jugadors francesos del Barça, que han hagut d'aclarir els fets amb missatges a través de les xarxes socials en els quals han demanat disculpes.

"Sempre he estat compromès contra tota forma de discriminació. Des de fa diversos dies algunes persones em fan passar per un home que no soc. Rebutjo amb fermesa les acusacions contra la meva persona i lamento si vaig poder ofendre els meus amics japonesos", ha escrit Griezmann en el seu compte de Twitter.

Per la seva banda, Dembélé ha publicat un missatge a Instagram per aclarir que les imatges que estan circulant són del 2019 i que encara que l'escena va tenir lloc al Japó "podria haver estat en qualsevol altre lloc del planeta", que ell "hauria utilitzat les mateixes expressions".

"No era contra cap comunitat. De vegades faig servir aquest tipus d'expressions en privat, amb amics, sense importar el seu origen. Aquest vídeo és ara públic. Entenc que hagi pogut ferir les persones presents en aquesta imatge i per això els presento les meves més sinceres disculpes".

El cap de Rakuten demana explicacions

Tot i les disculpes dels dos jugadors blaugranes, el vídeo s'ha viralitzat de tal manera que ha arribat fins a Hiroshi Mikitani, el propietari de Rakuten, l'actual patrocinador del Barça. Mikitani s'ha mostrat indignat i ha assegurat que demanarà explicacions al club blaugrana.

"Com a patrocinador del club i organitzador de la gira del club, lamento que els jugadors del Barça hagin fet comentaris discriminatoris. Rakuten dona suport a la filosofia del Barça i ha patrocinat el club. Per això aquestes declaracions són inacceptables sota qualsevol circumstància. Protestarem formalment contra el club i demanarem explicacions".

Konami trenca amb Griezmann

L'empresa de videojocs japonesa Konami, que també té un contracte de patrocini amb el Barça, també ha demanat explicacions al club. I ha anat més lluny: ha trencat un contracte que mantenia amb Antoine Griezmann perquè ell fos l'ambaixador del joc "Yugi-oh", on havien de sortir unes cartes coleccionables de l'internacional francès. El compromís s'havia anunciat al juny però a Konami no li ha tremolat el pols per desfer-lo.  

   

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut