Deco, en un moment de l'entrevista amb els mitjans del club
Deco, en un moment de l'entrevista amb els mitjans del club (FCB)
barça

Deco celebra no caure en la "temptació"

El director esportiu del Barça valora el resultat d'un altre mercat d'estiu condicionat per l'economia blaugrana i sorprèn analitzant el cas Nico Williams

Redacció Esport3Actualitzat

No ha estat un mercat d'estiu fàcil per a Deco, condicionat per la delicada situació econòmica del Barça i un fair play financer convertit en el gran elefant a l'habitació. No obstant, el director esportiu ha valorat als mitjans del club la contractació de Hansi Flick i ho ha fet, com no podia ser d'una altra manera vista l'arrencada a la Lliga, en termes elogiosos:

"És un home tranquil, una persona de futbol. Li agrada treballar, és treballador i exigent... i clar amb les persones amb qui treballa en el dia a dia. Amb ell voliem reforçar la preparació física, el Barça no tenia el nivell que havia de tenir."

Deco també celebra l'encert a l'hora d'escollir el gran fitxatge estiuenc:

"La idea era trobar l'equilibri entre els jugadors de casa --del futbol base sempre surten bons jugadors-- i fitxatges com el de Dani Olmo, que és diferent als perfils de mig del camp que teníem i ens fa guanyar qualitat ofensiva, i conservar els jugadors importants. Vam rebre ofertes però no volíem perdre cap peça clau."

Més sorprenent ha estat el seu anàlisis sobre el cas Nico Williams, de qui ha vingut a dir que no calia. 

"Tenim a dia d'avui a Raphinha, Ferran, ara la tornada d'Ansu, Lamine Yamal, Fermín pot fer d'extrem i, fins i tot, Olmo pot ser un fals extrem. Per incorporar un futbolista ha de ser d'un nivell molt alt. El fitxatge del Dani ens donava més opcions." 

Quan la temporada passada va abaixar el teló, a l'entorn culer va quallar la idea que el club necessitava fer una venda important per oxigenar les arques. Res més lluny de la realitat escoltant Deco, que s'ha referit a vendre talent com la "temptació" a esquivar:

"Si els últims anys estem construint un equip, no podem desfer-lo. La idea sempre ha estat incrementar el nivell, no baixar-lo. No podíem caure en la temptació de vendre, tot i que no era fàcil amb les exigències del fair play."

La situació ideal d'un director esportiu

Abans de concloure, Deco ha tornat a elogiar la feina dels responsables de la Masia, com José Ramón Alexanco o el fill de "Talín", Zigor. Pel portuguès, la situació ideal amb què es pot trobar un director esportiu com ell és "que no calgui acudir al mercat perquè tens talent a la casa".

El futur de Deco al seu actual càrrec havia estat en entredit a finals d'agost després de no haver tingut el mercat de fitxatges desitjat. Amb aquesta entrevista, l'exjugador sembla esvair la incògnita de la seva continuïtat al Barça.

Anar al contingut