Barça

De les celebracions a les retallades: l'estiu complicat de les seccions

La delicada situació econòmica obligarà el Barça a gastar menys diners en tots els esports

Xavi LorenteActualitzat

Un aval de 6 milions d'euros de la Junta ha parat el cop d'aquesta temporada, però la retallada de la massa salarial de les seccions no es pot ajornar més. Les obligacions econòmiques del Barça amb la lliga de futbol són imperatives.

El primer damnificat de la tisorada a les seccions és el bàsquet, obligat a prescindir de Nikola Mirotic, la seva estrella indiscutible, amb sou de futbolista. Abaixar pressupost, però no pretensions.

L'handbol acomiadarà un pes pesant com Luka Cindric, també amb contracte, per quadrar números. Època de fabricar un equip competitiu sense estirar més el braç que la màniga.

Joan Marín: coordinador del Barça d'handbol: "El que s'havia fet en el passat de pagar clàusules i aquestes coses ja no es pot fer, aleshores s'ha de treballar amb més previsió"

Renovacions a la baixa, pujar jugadors del filial i trobar oportunitats de mercat. Això és el pla del club i el que també aplicarà el mànager del futbol sala, Jordi Torras. Lliure arribarà Erick Mendonça, un dels millors jugadors de l'actualitat, procedent de l'Sporting de Portugal. Serà l'únic fitxatge. No hi ha marge per a més novetats.

L'hoquei blaugrana ha alliberat diners amb la retirada d'Egurrola, una de les fitxes més altes. En l'escalada de retallades i amb potents competidors portuguesos, tindrà complicat garantir-se la continuïtat de jugadors diferencials que acabaran contracte l'any vinent.

Només un esport professional, el Barça femení de futbol, ha aconseguit la Champions aquesta campanya. Elles són l'única secció que dona beneficis al club. No obstant, la consigna és invertir amb seny, sense passar línies vermelles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut