Futbol

De La Fuente, sobre la càrrega de minuts: "Som víctimes, no responsables"

El seleccionador espanyol s'ha defensat de les crítiques per la quantitat de minuts que acumulen alguns jugadors, que corren un alt risc de lesió

Redacció Esport3Actualitzat

El "virus FIFA" ja ha perjudicat alguns equips de la Lliga. Un dels que més lesionats té és el Reial Madrid, amb nou futbolistes a la infermeria. La polèmica per la càrrega de partits continua i cada vegada s'apunta més a les aturades per seleccions. I és que en l'inici de temporada hi ha fins a tres aturades: al setembre, a l'octubre i al novembre. Precisament, va ser en aquesta darrera quan fa un any es va lesionar de gravetat el blaugrana Gavi.

En la prèvia del partit de la Lliga de les Nacions contra Suïssa, Luis de la Fuente ha sortit al pas de les crítiques. El tècnic espanyol s'ha mostrat desafiant sobre la càrrega de minuts i ha afirmat que ells són "víctimes" i no pas responsables del calendari establert. 

"No sento cap pressió. Els jugadors també han de jugar amb la selecció. És un calendari establert i nosaltres complim amb el que està establert en aquest calendari. Res més. Nosaltres som víctimes del calendari, no responsables."

"Crec que són molt injustos i hi ha hipocresia. Tots els clubs volen que els jugadors vinguin a la selecció. Si hi ha molts partits s'haurà de trobar un equilibri amb el calendari per vetllar per la salut dels futbolistes i que el negoci segueixi funcionant."

El seleccionador espanyol s'ha mostrat contundent sobre la gestió que fa dels convocats i ha destacat que "prioritza la salut del jugador". Malgrat això, De la Fuente ha ironitzat sobre la possibilitat que els futbolistes disputin dos partits seguits amb l'equip espanyol.

"Si a aquestes alçades de setembre no es poden jugar 180 minuts ja podem plegar. Dit això, nosaltres fem el que hem de fer. Posem els millors jugadors i competim per guanyar."

"Sempre prioritzem la salut del jugador, sempre. Tots els jugadors són importants per a nosaltres, no només determinats jugadors de determinats clubs."

També ha sortit el nom de Lamine Yamal i la perillositat que un jugador tan jove jugui tants minuts, sobretot tenint en compte l'exemple de Gavi. El tècnic s'ha mostrat clar:

"És una sort que el Barça tingui un jugador d'aquest nivell i que jugui tants partits sent tan jove amb la selecció."

ARXIVAT A:
Lamine Yamal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut