eurocopa 2024

De la cinquena divisió a debutar a l'Eurocopa: el mètode David Raya funciona

El seleccionador estatal va quedar gratament satisfet amb el repertori del de Pallejà contra Albània

Redacció Esport3Actualitzat

El bon joc que està practicant la selecció espanyola a l'Eurocopa ha rebut les lloances de tot l'univers futbolístic que ha quedat sorprès, entre d'altres, per les grans actuacions que estan tenint tres futbolistes catalans. Lamine Yamal és en un punyal per la banda dreta i els rivals no saben com parar-lo. En tasques menys ofensives, Marc Cucurella comença a recordar (i no només pels cabells) a Carles Puyol. El tercer protagonista no és titular. A la porteria, Luis de la Fuente prefereix Unai Simón. Però el tècnic de la Rioja va quedar gratament satisfet amb el repertori que, contra Albània, va oferir David Raya.

El porter de Pallejà té 28 anys i des que en tenia 16 juga a Anglaterra. Un conveni de col·laboració entre la UE Cornellà i el Blackburn el va conduir al futbol britànic. El somni va presentar-se amb diferents girs inesperats, com la cessió al Southport, un equip de la cinquena divisió. Qualsevol altre hauria abaixat els braços i se n'hauria tornat a casa. Però Raya no es va rendir i es va aferrar a aquella oportunitat. Així ho explica en una entrevista a TV3.

"En cap moment se'm va passar pel cap preguntar-me on m'havia ficat. Al contrari, allò va fer que m'adonés de moltes coses que no valorava. Quan jugues a la cinquena divisió t'ha de dur la teva roba i rentar-t'ho tot tu. Aquella experiència em va marcar moltíssim, va ser la millor època de la meva carrera."

Recollint els fruits a l'Arsenal

Allò el va fer créixer i ara en recull els fruits. Luis Enrique li va obrir les portes del combinat quan defensava la porteria del Brentford. Des d'aleshores, el creixement de Raya no ha tingut aturador. Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal, va insistir fins que va aconseguir endur-se'l, cedit, al club de Londres, on va acabar sent titular d'un equip que es va quedar a dos punts d'alçar la Premier League. Els "gunners" tenen fins a final de mes per decidir si executen l'opció de compra de 27 milions.

"Arteta és molt especial en tot el que fa i, a més, se la va jugar per mi. Ell m'ha fet veure el futbol d'una manera diferent."

Després d'una temporada espectacular, Raya va guanyar el Golden Glove, el trofeu que acredita el millor porter de la Premier. Ara, a l'ombra d'Unai Simón, intenta seguir aprofitant les oportunitats que li dona De la Fuente. Contra Albània, amb el bitllet per als vuitens de final a la butxaca, va tenir una actuació impecable.  

"Em vaig trobar molt bé, amb molta confiança. Crec que vaig fer una bona feina i vaig poder ajudar l'equip a guanyar el partit.  Hem demostrat molt bon nivell en els 3 primers partits, però ara ja no serveix per a res. Cal seguir la dinàmica, ara que venen els partits difícils."

Diumenge, contra Geòrgia, tornarà a la banqueta, a l'espera d'una nova oportunitat que li permeti seguir demostrant la seva qualitat sota els pals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut