barça

De Jong viatjarà a la gira americana: el Barça desmenteix ara que es vegi obligat a vendre'l

Xavi té decidit que el neerlandès pugi a l'avió i Laporta i Alemany han enviat aquest divendres senyals en la línia de la seva continuïtat

Redacció Esport3Actualitzat

El futur de Frenkie de Jong sembla lluny de resoldre's. Durant la presentació de l'últim fitxatge blaugrana, el brasiler Raphinha, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha desmentit que la venda de De Jong sigui una necessitat econòmica del club. El cert, però, és que el sou del migcampista és inassumible per a l'equilibri salarial de la primera plantilla, tenint en compte el contracte ascendent del jugador, que el curs vinent veurà com el seu salari es dobla, apropant-se als 30 milions bruts.

La resposta de Mateu Alemany sobre la mateixa qüestió ha estat més ambigua. El director de futbol ha reconegut que el club compta "totalment" amb l'internacional dels Països Baixos, tot i que també ha admès que el sistema de fair play a Espanya els colla a l'hora de confeccionar la plantilla de l'any vinent. El Barça calcula que la marxa de De Jong suposaria un estalvi de 42 milions d'euros en termes de massa salarial, i les inscripcions de Dembélé i Raphinha es podrien dur a terme.

En qualsevol cas, l'executiu mallorquí ha reconegut que des de les oficines prefereixen que "marxin jugador menys importants".

El cas està encallat i la primera conseqüència és que, en l'àmbit esportiu, Xavi manté De Jong dins dels seus plans. Si el club no pren una decisió unilateral, aquest dissabte De Jong pujarà a l'avió amb els seus companys rumb a la gira americana dels Estats Units. La posició del futbolista és coneguda.

D'altra banda, no sembla una anècdota independent d'aquest cas que el Manchester United, principal pretendent del jugador, hagi anunciat aquest divendres la contractació del danès Christian Eriksen.

Alemany explica com ha anat la negociació de Dembélé

Mentre recordava que encara queda un mes i mig de mercat, Mateu Alemany ha donat també la seva versió sobre el feixuc "refitxatge" de Dembélé. De les seves paraules es desprèn que la continuïtat del francès ha estat una realitat gràcies a la paciència del club:

"Ens ha costat vuit mesos que els agents entenguessin que s'havia d'ajustar al nivell salarial adequat per poder gestionar els nostres recursos, no com ha passat en els darrers anys. Ara creiem que s'ha redimensionat a l'estatus que li pertoca."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut