Futbol

David Raya: l'última aposta de Luis Enrique és pallejanenc i juga a la Premier

El porter del Brentford es va sorprendre per la convocatòria amb Espanya. La bona feina que està fent a Anglaterra no ha passat desapercebuda per al tècnic asturià

Redacció Esport3Actualitzat

Ni el Barça ni l'Espanyol van detectar David Raya, que durant 7 temporades va passar per diferents categories del futbol formatiu de la Unió Esportiva Cornellà. Un conveni de col·laboració de l'entitat del Baix Llobregat amb el Blackburn Rovers va fer possible que aquest porter de Pallejà iniciés una aventura futbolística a Anglaterra, quan només tenia 16 anys.

Fa dues temporades va fitxar pel Brentford i les seves actuacions van arribar a captivar Jürgen Klopp, que després d'un duel contra el seu equip, que va acabar en empat a 3, va lloar la figura del porter català, dient d'ell que podria jugar de migcampista. El seu joc amb els peus, molt important per a Luis Enrique, li ha obert les portes de la selecció espanyola, que ha de jugar contra Albània i Islàndia.

"Jo me n'assabento enmig d'un entrenament, m'ho diu l'entrenador, que ha sortit la llista i que estic convocat. No vaig tenir temps per processar-ho."

Raya en un entrenament de la selecció espanyola(@sefutbol)

Sí que va tenir temps per pensar, el passat mes d'octubre, quan va patir una greu lesió al genoll esquerre. Es va passar tres mesos sense poder jugar a futbol, però mai va perdre el bon humor. La seva tornada als entrenaments la va voler celebrar com un dia especial i es va presentar a la ciutat esportiva del Brentford disfressat de dinosaure. 

"Quan em van dir que en tenia per a 15 setmanes de baixa vaig plorar com un nen petit. Quan em vaig recuperar, tenia una disfressa de dinosaure al cotxe i volia remarcar el primer dia després de tant temps, com una sorpresa per a tothom." 

Fa poc menys d'un any va aconseguir pujar amb el Brentford a la Premier League, una fita que les abelles no assolien des de feia 74 temporades. El nou repte per a Raya és convèncer Luis Enrique que pot anar al Mundial de Qatar.

Arnau Tenas, convocat

Un altre català, Arnau Tenas, porter de la Sub 21, s'incorporarà com a substitut a la llista de convocats de la selecció espanyola. Queda desconvocat per qüestions personals Robert Sánchez i Tenas s'incorporarà a la concentració les properes hores:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut