Futbol

Cubarsí: "Amb Flick som més positius i anem a buscar el rival des del primer moment"

En una entrevista a TV3, el central blaugrana fa balanç d'un any que l'ha dut del Juvenil A al primer equip del Barça, amb l'afegit d'un debut amb la selecció espanyola absoluta i un or olímpic als Jocs de París

Sebas GuimActualitzat

El 16 de setembre del 2023, Pau Cubarsí es va estrenar com a jugador del Barça Atlètic en un partit de Primera Federació contra el Fuenlabrada. Tot i que ja s'havia entrenat amb el primer equip blaugrana, allò va suposar el tret de sortida a una temporada de somni.

A les ordres de Xavi Hernández va jugar 19 partits de Lliga i 3 de Champions. Luis de la Fuente també el va fer debutar amb la selecció espanyola absoluta tot i que al final l'RFEF va decidir que anés als Jocs Olímpics, on es va penjar la medalla d'or a les ordres de Santi Denia. Uns mesos trepidants, que el central d'Estanyol encara no ha assimilat.

Encara no ho he paït. Intento fer el mateix, millorar i ajudar els meus companys dins i fora del camp. Estic molt content del que estic aconseguint.

La cita parisenca va fer que s'incorporés al Barça amb la pretemporada ja començada. Amb entrenador nou a la banqueta, Cubarsí va dubtar sobre les seves opcions de jugar. Des que el va veure, Hansi Flick el va elegir per formar part de l'11 inicial.

Tenia la incertesa de no saber si començaria els partits d'inici. Va confiar en mi. Molt agraït. Vull donar 100% perquè segueixi comptant amb mi.

Sobre Flick només té paraules d'elogi. Cubarsí coincideix amb Marc Casadó que és un tècnic molt proper i amb una gran predisposició a ajudar els jugadors. A més, reconeix, l'alemany ha aconseguit canviar l'estat d'ànim del vestuari blaugrana.

Potser no és un canvi de mentalitat, però ens ha canviat el fet de ser més positius i d'anar a buscar el rival des del primer moment.

 

Concentrat amb la selecció espanyola sub-21, el blaugrana no vol fer volar coloms sobre les opcions d'èxit aquesta temporada, però tampoc pot frenar la il·lusió que han generat els 4 triomfs en l'inici de la Lliga.

Convida a somiar, però hem d'anar partit a partit, cobrint objectius, sense pensar en el futur. I és el que estem fent.

Cubarsí, com Lamine Yamal, té només 17 anys. Però el futbol l'està fent madurar molt més ràpidament que els nois de la seva edat.

ARXIVAT A:
Pau Cubarsí
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut