Jules Kounde durant un partit d'aquesta Eurocopa
Jules Kounde durant un partit d'aquesta Eurocopa (Reuters)
Futbol

Crit desesperat de Jules Kounde contra l'extrema dreta el dia de les eleccions a França

El defensa del FC Barcelona ha alçat la veu a les xarxes socials i s'uneix a altres jugadors francesos que s'han pronunciat contra l'extrema dreta

Dia molt important a França amb unes eleccions determinants per al futur del país. Més de 49 milions d'electors estan cridats a votar en la primera volta de les eleccions legislatives que es fan aquest diumenge. Són unes eleccions avançades que poden capgirar el panorama polític, amb l'extrema dreta que surt com a favorita.

De fet, els sondejos pronostiquen una clara victòria del partit de Marine Le Pen i els seus aliats en la primera volta, però insuficient per evitar la segona volta, d'aquí una setmana.

Davant d'aquest panorama, molts jugadors francesos s'han posicionat en contra de Le Pen, advertint que l'extrema dreta no és el que necessita el país. L'últim a fer-ho ha estat Jules Kounde.

El missatge de Kounde

El defensa del Barça ha alçat la veu a les xarxes socials amb un extens missatge en què destaca que "l'extrema dreta mai no ha portat un país cap a més llibertats, més justícia i convivència. I crec que no ho farà mai."

Kounde ha atacat Le Pen i el seu partit afirmant que és "un partit basat en l'odi als altres, la desinformació i les seves paraules pretenen estigmatitzar-nos i dividir-nos. L'RN (partit de Le Pen) no és una solució."

Versions contraposades

Les opinions dels jugadors francesos no van agradar a tothom. Sense anar més lluny, el porter de la selecció espanyola i de l'Athletic Club, Unai Simón, va preferir no comprometre's davant de les paraules de Kylian Mbappé.

"Mbappé té una gran repercussió mediàtica. Es tracta d'un tema polític i tenim tendència a opinar massa de certs temes, i jo no tinc clar si hauríem de fer-ho. Soc professional de la pilota i prefereixo parlar de futbol."

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut