Muntatge visual elaborat pel Vasco da Gama en què un jove Coutinho s'abraça amb el jugador actual, de 32 anys
Muntatge visual elaborat pel Vasco da Gama en què un jove Coutinho s'abraça amb el jugador actual, de 32 anys (@VascodaGama)
futbol

Coutinho torna a canviar d'equip en busca dels seus orígens

El fitxatge més car de la història del Barça retorna, 14 anys després, al club d'on va sorgir

Redacció Esport3Actualitzat

L'ocàs de Philippe Coutinho inclou anar canviant d'equip amb freqüència. Aquest dimecres s'ha fet oficial l'últim moviment del futbolista de 32 anys, el tercer en dos anys. Però aquest cop és per tornar a casa 14 anys després i amb moltes maletes fetes.

El Vasco da Gama de Rio de Janeiro ha anunciat que l'Aston Villa els cedeix Coutinho, que la temporada passada ja va estar en préstec a la Lliga del Qatar. "Cou" va sortir del Brasil amb 18 anys un cop l'Inter de Milà havia dipositat 3,8 milions per la que estava considerada, juntament amb Neymar, una perla del futur de la "canarinha". Tornar a l'estadi de Sao Januario és com sortir a buscar els orígens d'un crac que s'ha anar evaporant:

"És una sensació de gran felicitat. Vaig viure molt de temps a l'estranger, així que realment és una sensació de tornar a casa, al lloc on vaig créixer, al lloc que estimo, al club que estimo."

Lluirà l'"11" i serà presentat, evidentment, el dijous 11 de juliol.

Història viva del mercat blaugrana

El brasiler es va convertir el 2018 en el fitxatge més car de la història del Barça. L'aleshores president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va pagar 160 milions d'euros per un talent de 26 anys que portava encadenant bones temporades al Liverpool de Jürgen Klopp.

L'alemany, que aquest estiu estrena el primer any sabàtic en molt de temps, és el tècnic que li ha sabut treure més bon rendiment jugant per la mitja punta esquerra. A Barcelona, amb Valverde, el seu joc es va tornar gris, previsible i, per si fos poc, interromput per lesions --preguntat pels motius sempre ha contestat "és difícil saber què no va funcionar al Barça" -- i mai més ha recuperat la llum. Tampoc tornant a la Premier League.

ARXIVAT A:
Coutinho
Anar al contingut