Continua la crisi del Sena: s'ajorna un dia el triatló masculí

L'organització confia que aquest dimecres els índexs de contaminació del Sena hauran baixat fins a nivells tolerables per als esportistes
Redacció Esport3/Agències Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

La contaminació del Sena ha estat una de les grans preocupacions i finalment ha començat a tenir incidència en els Jocs de París-2024: el triatló masculí, que s'havia de disputar aquest dimarts, es posposa finalment a dimecres, just després de la disputa del femení. La decisió s'ha pres de matinada, com a primera mesura per fer complir totes les proves olímpiques sense posar en risc la salut dels esportistes. 

Les previsions inidquen que els nivells de colibacil i enterococs que hi ha actualment a la zona on està prevista la competició olímpica aniran baixant i seran tolerables dimecres, però si aquesta previsió no es complís, s'haurien d'ajornar tant la prova masculina com la femenina

Les alternatives

En cas que no es puguin celebrar les proves al Sena aquest dimecres, les alternatives que hi ha sobre la taula són  celebrar-les totes dues divendres. El calendari olímpic està tan atapeït que no dona gaires més opcions. Una solució dràstica, si no fos possible l'anterios, seria prescindir de la prova aquàtica de la triatló i convertir-la en una duatló, limitant-la només a 40 quilòmetres de ciclisme i 10 de cursa a peu. En cap cas es contempla moure la prova de París.

Invertint des del 2016

El problema és que no hi ha garanties plenes que aquestes competicions es puguin fer al riu malgrat que les administracions franceses han invertit 1.400 milions d'euros des del 2016 en un ambiciós pla per millorar la qualitat de l'aigua.

Passada la cita olímpica, el pla hauria de permetre a partir de l'estiu de l'any vinent el bany al tram del riu que travessa París, cosa que no és possible des de fa un segle. El 17 de juliol, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, es va banyar davant de les càmeres i de desenes de periodistes per predicar amb l'exemple tot i que dies després va transcendir que l'aigua tampoc complia les condicions.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut