L'esportista paralímpic Hou Bin durant un relleu de la torxa.(Foto: Reuters)

Esportistes russos i bielorussos no podran participar finalment als Jocs Paralímpics

El CPI ha fet marxa enrere en la seva decisió inicial i no deixarà participar als esportistes dels dos països ni tan sols sota bandera neutral
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) ha endurit la postura que havia anunciat inicialment i no deixarà participar els esportistes russos i bielorussos en els Jocs Paralímpics d'hivern de Pequín. Dilluns passat, el CPI havia anunciat que autoritzava la participació d'esportistes de les dues nacionalitats, però sota bandera neutral i sense mostrar cap distintiu de la seva procedència en l'equipament. 

El CPI ha justificat aquesta reconsideració de la seva decisió per la forta contestació que va rebre per part de nombrosos països participants.

L'esport gira l'esquena a l'esport rus

Tot això enmig de l'allau d'expulsions i vetos a esportistes russos i bielorussos a competicions de diversos esports que s'està produint arran de la guerra a Ucraïna.

La Federació Europea d'Handbol ha suspès les seleccions i els clubs de Rússia i Bielorússia dels tornejos internacionals amb efecte immediat.

La Federació Internacional de Bàsquet es pronunciarà demà en el mateix sentit i expulsarà els representants esportius d'aquests països. L'Uni Girona n'està molt pendent.

La Federació Internacional de Natació ha retirat l'orde que va entregar a Vladímir Putin el 2014 i ha anunciat que els seus nedadors no podran representar l'equip rus.

La World Rugby ha aprovat la suspensió immediata de la Unió de Rugbi de Rússia com a membre, fins a nou avís.

Històrica també ha estat la presa de posició del Comitè Olímpic Internacional, amb una pluja de sancions sobre l'esport rus que també afecta el Mundial de vòlei i la Unió Internacional de Patinatge.

La Federació Internacional de Voleibol ha retirat a Rússia l'organització del Mundial d'aquest any. I ha apartat els equips russos de totes les competicions de voleibol, voleibol platja i voleibol de neu.

La Federació Europea d'Hoquei Herba ha exclòs el Dinamo Ak-Bars rus i l'HC Minsk bielorús de les competicions europees.

En canvi, la Federació Internacional de Biatló permet als biatletes russos i bielorussos participar en proves de la Copa del Món, però sota una bandera neutral. Per tant, les banderes i els himnes estaran prohibits. Però els russos han decidit acabar la seva temporada.

Empresarialment, la UEFA ha cancel·lat el contracte amb el principal patrocinador, la gasística russa Gazprom. I, avui mateix, l'empresa Adidas ha interromput, amb efectes immediats, la seva col·laboració amb la Federació Russa de Futbol.

La pilota d'Adidas per al Mundial de Rússia 2018 (EFE)

 

L'automobilisme, l'hoquei gel, el patinatge i el bàdminton són altres esports que ja han anunciat o poden anunciar aviat més mesures d'aquest tipus.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut