Gil Manzano li ensenya la groga a Blind al final del Girona-Reial Societat
Gil Manzano li ensenya la groga a Blind al final del Girona-Reial Societat (Roger Sales/3Cat)
Girona

Conclusió arbitral: el polèmic gol de Yangel Herrera al Girona-Reial Societat va estar ben anul·lat pel VAR

Els àudios del videoarbitratge i la posterior anàlisi del Comitè Tècnic d'Àrbitre diuen que el gol de Yangel Herrera es va invalidar correctament

Redacció Esport3Actualitzat

El Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) ha fet públics els àudios del VAR arran dels quals es va anul·lar un gol de Yangel Herrera contra la Reial Societat per fora de joc, després de 40 segons.

Tot i que l'acció va aixecar polèmica en el seu dia i el Girona es va queixar que havia passat massa temps entre la posició antireglamentària i el gol, el veredicte dels col·legiats diu que la decisió adoptada per Carlos del Cerro Grande (VAR) va ser correcta. La jugada ha estat analitzada durant el seminari mantingut aquesta setmana amb els àrbitres de Primera i Segona Divisió, en què Carlos Clos Gómez, director del projecte VAR, ha assegurat que la senyalització del fora de joc va ser encertada.

"El reglament és molt clar. Evidentment, és estrany xiular un fora de joc en una fase d'atac quan han passat 40 segons, però cap dels rebuigs se'n va més enllà de l'àrea, no hi ha cap canvi de possessió, hi ha un jugador de la Reial Societat que està a punt de controlar la pilota a la línia de fons però no ho fa i, per tant, tot el que ha passat abans ha de ser avaluat pel VAR."

La decisió de Jesús Gil Manzano després de la revisió de la jugada per part del VAR, on hi havia Carlos del Cerro Grande, va ser considerada com "un error clar del VAR" pel tècnic del Girona, Míchel Sánchez, perquè el gol anul·lat va arribar quan ja havien passat 40 segons i tres jugades després del fora de joc de Savinho. Tot i això, els àrbitres han mantingut la seva decisió:

"És la mateixa fase d'atac, encara que sigui una jugada molt llarga. Als rebuigs no hi ha cap control de pilota i no canvia la possessió."

Els àudios de la polèmica

Els àudios de la jugada revelen la conversa entre l'àrbitre del camp i el de la sala VAR: "Jesús (Gil Manzano), hi ha fora de joc a la primera passada a Sávio". "Perfecte. És la mateixa APP?", pregunta l'àrbitre des del camp. "Sí, hi ha dos rebuigs de la Reial, però és la mateixa APP", li respon Del Cerro des de la sala del VAR, i el gol queda anul·lat.

El terme APP

Amb el terme APP, l'àrbitre del VAR fa referència a Attacking Possession Phase (fase de possessió d'atac). Si el fora de joc correspon a la mateixa fase de possessió d'atac de gol, llavors la norma diu que cal rebobinar i assenyalar la posició antireglamentària.

Anar al contingut