Milers d'aficionats celebrant el títol a Canaletes
Milers d'aficionats celebrant el títol a Canaletes (Reuters)
Barça

Comunió total entre els jugadors i l'afició del Barça per celebrar la Lliga

Canaletes i la ciutat esportiva Joan Gamper han estat escenari de les celebracions blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

La superioritat del Barça en el derbi contra l'Espanyol ha fet que la tradicional font de Canaletes comencés a acollir aficionats durant el partit. A poc a poc, la Rambla s'omplia amb milers de seguidors blaugrana. Amb el xiulet final, l'eufòria ha esclatat i s'ha començat a celebrar el títol de la Lliga.

Tres anys més tard, la coneguda font de Barcelona tornava a ser escenari d'una celebració com aquesta. En aquesta ocasió, però, l'aficionat del Barça tenia fam de títols grans i les alegries predominaven durant gran part de la nit.

La nit prometia ser llarga.


Més festa a la ciutat esportiva

Un cop han abandonat l'RCDE Stadium, els jugadors del Barça han anat directament a la ciutat esportiva Joan Gamper. Allà els esperaven uns 300 aficionats, que els han rebut amb bengales i els càntics habituals de campions. Els futbolistes han arribat amb autobús, però un cop han baixat, s'han volgut unir a la festa.

Han fet un primer tastet a peu de carrer, darrere de les tanques de la ciutat esportiva. Més tard, però, els jugadors han pujat al balcó dels despatxos de la directiva blaugrana i han començat a cantar amb els aficionats allà presents. Entre els càntics que s'han pogut sentir, el tradicional "Un dia de partit".


Cap jugador tenia ganes de marxar. Volien seguir vivint la festa amb la seva afició. Bona mostra d'això ha estat la imatge de Jordi Alba, que, quan un membre de seguretat el volia retirar del balcó, ell s'ha quedat i ha animat altres jugadors amb el tradicional càntic dirigit a l'etern rival.

Tots de celebració, però el cos tècnic i els jugadors s'han reunit en sopars diferents. Així de satisfet es veia Xavi Hernández, un dels artífexs d'aquest èxit.

Anar al contingut